időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Menczer Tamás cáfolta a baloldali hírportálok vádjait

Forrás: facebook.com/menczer.tamas
2021.04.22. 15:31
Menczer Tamás cáfolta a baloldali hírportálok vádjait

Menczer Tamás, Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hivatalos közösségi oldalán reagált a baloldali hírportálok támadására, melyek szerint nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet kiállt a Sinopharm vakcina mellett. A baloldali hírportálok arra hivatkoztak, hogy az idézett cikk a folyóirat Correspondence című levelező rovatában jelent meg, amely esetében a beküldött tanulmányokat komolyabban nem ellenőrzik, ahogyan az idézett cikket sem. Ezt a vádat azonban Menczer Tamás bizonyítékokkal cáfolta.

Az első bejegyzésében a 444, a hvg és a 24 hírportálok cikkeire reagált, amelyek szerint a The Lancet nem állt ki a kínai Sinopharm-vakcina mellett, mert csupán egy beküldött cikkről van szó, amelyet nem ellenőrizték komolyabb szakértők. Ezeket a vádakat rövid úton cáfolta az államtitkár a cikk alapjául szolgáló melléklettel, amelyet megosztott bejegyzésében.

A cikket ellenőrizték
Fotó: FACEBOOK.COM/MENCZER.TAMAS

A kínai vakcina elleni baloldali támadás okát a második bejegyzésében megosztott videóban tárta fel az államtitkár, felidézve, hogy a baloldal korábban 70 cikkben támadta a Sinopharm-vakcinát, amelyről most a The Lancet folyóirat pozitív tartalmú cikket közölt.

 

(Borítókép: Menczer Tamás, Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. Forrás: facebook.com/menczer.tamas)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.