Operatív törzs: Szűk családi körben ünnepeljük a húsvétot!

Húsvétkor sokan indulnak szeretteik meglátogatására, ezért a rendőrök kiemelten hangsúlyt helyeznek az emberek épségére.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 11:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Horvátország már nemcsak a PCR-tesztet, hanem az antigéntesztet is elfogadja a határon való átlépés engedélyezéséhez – mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján. Az elmúlt 24 órában maszkviselési kötelezettség elmulasztásáért 721 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök. A korlátozó intézkedések megszegése miatt 1021 esetben, a kijárási tilalom, a gyülekezési és csoportosulásokra vonatkozó szabályok miatt ötszázhúsz emberrel szemben történt intézkedés. Az elrendelt hatósági házi karanténok száma jelenleg 55 915.

Kiss Róbert elmondta, húsvétkor sokan indulnak szeretteik meglátogatására, ezért a rendőrök kiemelten hangsúlyt helyeznek az emberek épségére.

– Ebben az évben különösen fontos a védelmi intézkedések betartása, a családi összejöveteleket a legszűkebb körben tartsuk meg, így csökkenthetjük az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomást

– hívta fel a figyelmet az alezredes.

Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője elmondta: tegnap 9288 fertőzött személyt diagnosztizáltak, ezzel 661 721 főre nőtt a járvány kezdete óta a fertőzöttek száma. 278-an hunytak el, ami azt jelenti, hogy húszezer fölé emelkedett az elhunytak száma.12 062-en kórházban, 1512-en lélegeztetőgépen vannak.

Az osztályvezető elmondta, az oltás folyamatosan zajlik, az oltópontok a húsvéti időszak alatt sem állnak le.

Arra kérik a várandós személyeket, hogy jelezzék háziorvosuknak az oltási igényüket. 101 kórházi oltóponton, négyszáz helyen történik az oltás.

– A húsvéti ünnepek alatt is fontos a járványügyi szabályok betartása: csak szűk családi körben ünnepeljünk, és tartsuk be a higiénés rendszabályokat! – zárta tájékoztatását Galgóczy Ágnes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.