Simicskó István: Kiárusítják Újbudát

A DK-s László Imre vezette önkormányzat vásárra viszi a XI. kerületi közvagyont – mondta lapunknak Simicskó István. A baloldali vezetésű önkormányzat ezzel hatalmas lavinát indíthat el – véli Újbuda országgyűlési képviselője, és hozzátette: remélhetőleg a többi ellenzéki városvezető nem tartja majd követendő példának László Imre politikáját.

Magyar Nemzet
2021. 04. 09. 14:25
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sajnos azt láthatjuk, hogy a baloldal a járvány okozta rendkívüli helyzetet kihasználja, és nem az emberek életének a védelmével van elfoglalva – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István,

akit annak kapcsán kérdeztünk, hogy Újbudán hirtelen jelentős ingatlanértékesítésbe kezdett a DK-s polgármester, László Imre. Április 7-én a XI. kerület hivatalos önkormányzati honlapján közel két tucat ingatlan eladása kapcsán jelent meg pályázat. – Miután korábban a kormánynak időben sikerült megfékeznie a baloldali vezetésű önkormányzatokat az emberek megsarcolásában, azok új utakat kerestek.

Újbudán először saját dolgozóiktól vették el a cafeteria összegét, csökkentették jövedelmüket, most pedig elherdálják a kerület vagyonát. Mindeközben növelik például az alpolgármesteri státuszok számát.

Szomorú, hogy visszaélve az emberek bizalmával, a valódi érdekképviselet helyett a pandémia idején is csak magukkal törődnek. Ez nem méltó egy városvezetőhöz sem – fejtette ki véleményét Újbuda országgyűlési képviselője, majd hozzátette: – A vírus elleni védekezésből az önkormányzatoknak is ki kellene venni a részüket. A magyar kormány elsődleges célja, hogy az emberek védelme mellett a terheiket is csökkentse. Ebben egyáltalán nem együttműködő a baloldal, sőt folyamatosan támadják a kormányt, és hátráltatják a védekezést – hívta fel a figyelmet a KDNP-s képviselő.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője szerint László Imre DK-s polgármester kiárusítja a XI. kerületet
Fotó: Magyar Nemzet/Bach Máté

Simicskó István arról is beszélt, hogy nem helyes, ha a baloldal politikai kifizetőhelyként működteti az önkormányzatokat. – Régi hagyomány náluk, hogy értékteremtő beruházások helyett a közösség vagyonával zsonglőrködnek.

Valódi szakpolitikát nélkülözve kirakatpolitizálást folytatnak. Ez egy olyan vakvágány, mely hosszú távon szegényíti el adott esetben az önkormányzatot vagy az országot – vélekedett a kereszténydemokrata politikus, és emlékeztetett rá, hogy Molnár Gyula korábbi baloldali városvezető is hasonló politikát folytatott, az ő idején az önkormányzati lakások száma csökkent le drasztikusan.

– A most megjelent pályázatokban azt láthatjuk, hogy igen jelentős, impozáns ingatlanok is kalapács alá kerülnek Újbudán.

Köztük van például a a Ménesi úton lévő volt Habilitációs Fejlesztő Központ épülete is, amelynek jövője miatt a korábbi ciklusban pont a baloldaliak aggódtak, pedig akkor csak tevékenységváltás történt, eladásról szó sem volt – fejtette ki Simicskó István, aki azt is kifogásolta, hogy László Imréék képesek még önkormányzati cég alól is eladni ingatlant, sőt még az Albertfalvi Termelői Piacot is értékesíteni akarják. – Itt nem csak pénzbeli értékek vesznek el. Súlyos kérdésként merül fel, hogy a városvezetés mit hagy majd örökül a jövő generációinak.

– Mindeközben pedig szó sem esik arról általános baloldali sablonokon kívül, hogy a befolyt összeget mire fogják felhasználni. Nem véletlenül. Pedig joga lenne tudni az itt élőknek, mert László Imre kampányígéreteiben nem ez szerepelt

– hangsúlyozta Újbuda önkormányzati képviselője.

Simicskó István arról is beszélt, hogy a baloldali polgármester és csapata által kampányújsággá degradált Újbuda Újságban és más megnyilatkozásaikban sorozatosan megtévesztik az embereket, de valódi információkat nem közölnek. – Mindez csupán figyelemelterelés saját politikai játszmáikról.

Újbuda a főváros egyik legkiemelkedőbb kerülete, de félő, ha így folytatódik, az súlyos veszteségeket és visszafordíthatatlan károkat fog okozni a kerületnek – nyilatkozta lapunknak a kereszténydemokrata politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.