időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

Szánthó Miklós: Jól nézzétek meg a listát, soha többé kommunistát!

Forrás: facebook.com/szanthomiklos
2021.04.26. 14:25
Szánthó Miklós: Jól nézzétek meg a listát, soha többé kommunistát!

Az Alapjogokért Központ igazgatója, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke a hivatalos közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben idézi fel, hogy amikor nagymamája még fiatal volt – 1950-ben (’51-ben?) – kaptak egy végzést, melyben a bíró röviden, tömören annyit közölt, hogy a család valamennyi ingatlanát „az állam javára bekebelezi”. Ez közvetlenül azelőtt történt, hogy Szánthó Miklós nagyszüleit az éppen csak megszületett édesanyjával együtt a Hortobágyra internálták – derül ki a Facebook-bejegyzésből.

„Tudják, az osztályharc akkoriban »fokozódott«” – teszi hozzá az Alapjogokért Központ igazgatója.

A poszt kitér arra is, hogy most, 70 évvel Rákosi Mátyásék osztályharcos kollektivizálása és véreskezű rémterrorja után Lengyel László („neves politikatudós”) Bárándy Péterre („neves ügyvéd”) hivatkozva meghirdette a baloldali ellenzék „büntető igazságtételi” programját a Népszavában.

„A társadalmi igazságosságot szem előtt tartva kell átrendezni a tulajdonviszonyokat […] a vagyonok egy része bíróság által megítélt vagyonelkobzás révén kerülhet állami tulajdonba”. A „törvényes államosításból” lesz lehetséges utána „valamiféle igazságos és méltányos igazságtétel” – idéz a balos lapban megjelent cikkből Szánthó Miklós.

„Ez lenne az az »új Magyarország«, melyet saját üdvküldetéseként hirdet a baloldal? Ez lesz majd a jogállam? Amit Fleck doktor javaslatára egy picikét felfüggesztenek majd, hogy demokratikus módon feles többséggel átírják majd a kétharmados törvényeket és az alkotmányt? Ahogy azt Vörös Imre meg Elek István javasolják? Hogy lesz majd, a jobboldali újságírókat csak szimplán eltiltják a foglalkozásuktól, ahogy azt cigis ávós módjára Fekete-Győr mondja, vagy azért lesz botos stílus is, ahogy Vadai Ágnes szeretné?

A földönfutóvá tétel mikor jön? Hogy tervezi a Feri? A vagyonelkobzás után, vagy azért úgy intézik, hogy a sok burzsoát, kulákot a saját lakásából, házából internáljanak? De ugye a Feriék azért megtarthatják az egykori zsidó tulajdonosaiktól szintén a »társadalmi igazságtételre« hivatkozva 1952-ben államosított Szemlőhegy utcai villát?” – teszi fel a kérdéseket az Alapjogokért Központ igazgatója

„Ahogy az egyik polgári-keresztény párt választási plakátja igyekezett időben figyelmeztetni még ’45-ben vagy ’47-ben: »Jól nézzétek meg a listát, soha többé kommunistát!«” – olvasható Szánthó Miklós Facebook-oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.