időjárás 2°C Rajmund, Zelma 2022. January 23.
logo

Új beruházások, még több munkahely az SVG-Hungary Gépgyárnál

Forrás: GB & Partners
2021.04.22. 12:06

Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt.-nél egy közel 750 millió forint értékű beruházási program zárult le márciusban, amelynek köszönhetően nemcsak a géppark újult meg, de a cég húsz százalékkal növelte meg a munkavállalói számát is.

A salgótarjáni székhelyű SVG-Hungary Gépgyár Zrt. 2021. március végével zárta le a három éve tartó beruházási programjának az első ütemét.

A társaság 2015-ben került a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által képviselt befektetői csoport irányítása alá.

A tulajdonosváltás után hamar fény derült arra, hogy a gyártócsarnok és a gyártáshoz szükséges gépek teljeskörűen nem felelnek meg a mai gyártási és hatékonysági követelményeknek.

Az SVG tulajdonosi köre ezért a géppark megújítását tűzte ki célul.

Ez a felújítási program 2018 novemberében kezdődött el. A hatékonyabb termeléshez szükséges kulcsgépek (festőkabin, karuszel esztergagép, horizontális fúró-maró, láng- és plazmavágógép, szemcseszórógép, élhajlító, csavarkompresszor és hegesztőgépek) 2021 márciusáig átadásra kerültek, ezáltal egy közel 750 millió forint értékű beruházási program zárult le.

Az új gépeknek és berendezéseknek köszönhetően a gyár hatékonyabban és eredményesebben tud üzemelni.

További előnye a beruházásoknak, hogy a társaság a termékek előállításakor már nem szorul külső kooperációs partnerek által végzett tevékenységre, sőt a rendkívül hatékony gépek lehetővé teszik, hogy bérmunkát is vállaljanak ezekre a berendezésekre.

A beruházásnak köszönhetően azonban nemcsak korszerű, modern eszközök kerültek az SVG tulajdonába, de újabb munkahelyeket is tudtak teremteni. Az SVG a fejlesztésnek köszönhetően eddig már húsz százalékkal tudta növelni munkavállalóinak a létszámát, még messze nem aknáztak azonban ki minden lehetőséget. A jelenlegi létszámbővítés mellett egy további, hasonló mértékű növekedést tervez az SVG-Hungary Gépgyár Zrt.