Újszülötteken spórolnak Óbudán

A DK-s politikus apró, de fontos családi támogatást alakított át a veszélyhelyzet alatt egyszemélyes döntésként.

2021. 04. 24. 8:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óbudai csecsemőkön spórol Kiss László polgármester a jelek szerint. A DK-s politikus apró, de fontos családi támogatást alakított át a veszélyhelyzet alatt egyszemélyes döntésként.

Korábban alanyi jogon járt az egyszeri támogatás az óbudai újszülötteknek, ám a baloldali polgármester döntése nyomán ez már nem jár automatikusan minden családnak. Ez a támogatási forma az óbudai költségvetésnek csak elenyésző százalékát tette ki, úgy tűnik, a Gyurcsány-párti vezetés mégis ezt ítélte a legszükségtelenebb juttatásnak.

A korábbi fideszes kerületvezetés által létrehozott családi támogatási formából minden olyan III. kerületi lakcímmel rendelkező család részesülhetett, amelyben csecsemő született. A Bús Balázs vezette korábbi önkormányzat egyszeri huszonötezer forintos vásárlási utalvánnyal könnyítette meg az első boldog napokat. Néhány hete azonban változott a támogatás módja. Az új eljárás szerint az újszülöttek szüleinek kérelmezniük kell ezt a támogatást, mégpedig úgy, hogy fel kell tüntetni a család részletes jövedelmi viszonyait, foglalkozását, mindezek hitelességét igazolásokkal kell alátámasztani, az önkormányzat munkatársai pedig elbírálják azt. A korábbi fideszes városvezetés nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy Óbuda családbarát kerület legyen, folytatva a kormány családpolitikai törekvéseit önkormányzati szinten. Ezt az irányvonalat a gyurcsányista városvezetés felszámolta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.