időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A baloldal a kormányt akarja legyőzni, és nem a járványt

Magyar Nemzet
2021.05.03. 13:30
A baloldal a kormányt akarja legyőzni, és nem a járványt

Újabb határhoz érkeztünk a nyitás folytatásával. Most hétvégén is visszakaphattunk egy darabot az életünkből – hívta fel rá a figyelmet Zsigmond Barna Pál napirend előtti felszólalásában ma a parlamentben.

A Fidesz képviselője hangsúlyozta, már van elég vakcina, így aki be akarja oltatni magát, az kaphat védőoltást. A politikus mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, védje meg magát és szeretteit.

Zsigmond Barna Pál arról is beszélt, hogy a brüsszeli bürokraták elhibázták a vakcinabeszerzést, amikor geopolitikai kérdést csináltak abból. A Fidesz képviselője szerint Magyarország viszont nem hagyta, hogy megmondják, mit tegyen, ma pedig már minket utánoznak nyugaton, hiszen a németek harmincmillió adag Szputnyik V-t vennének. A politikus emlékeztetett egy múlt héten publikált felmérésre, mely szerint lényegesen kevesebb ellenzéki szavazó oltatná be magát, mint a kormánypártokat támogatók. – Ez a baloldal oltásellenes kampányának az eredménye – vélekedett Zsigmond Barna Pál, aki szerint

a baloldalon politikai stratégiát építettek az oltási program akadályozására. – A kormányt akarják legyőzni, és nem a járványt – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Válaszában Vargha Tamás kifejtette, hogy valóban kevés vakcina érkezik a brüsszeli beszerzésből, mert az uniós bürokraták későn és rossz szerződéseket kötöttek. A kormány viszont már tavaly felismerte, mi a helyzet, és ennek köszönhetően jutottunk hozzá az orosz és kínai oltóanyaghoz, így életeket és munkahelyeket tudunk menteni – vélekedett az államtitkár, aki szerint, ha

Brüsszelre és a baloldalra hallgattak volna, május végére három és fél millió emberrel kevesebben lennének beoltva.

Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy hazánkban az oltási ütem duplája az uniós átlagnak, és az átoltottság terén csak Málta előz meg minket. – A különbség nemcsak számokban, hanem emberéletekben is mérhető – fogalmazott a politikus, és felhívta rá a figyelmet, hogy az unióban csak a nyár végén lesz hetven százalék az átoltottság, míg Magyarországon ez a nyár elejére megtörténhet.

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.