A baloldal a kormányt akarja legyőzni, és nem a járványt

A fideszes Zsigmond Barna Pál szerint az ellenzék politikai stratégiát épített az oltási program akadályozására.

Magyar Nemzet
2021. 05. 03. 13:30
ZSIGMOND Barna Pál
Budapest, 2018. október 31. Zsigmond Barna Pál, a Fidesz vezérszónoka felszólal egyes törvények külügyi igazgatási tárgyú módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 31-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb határhoz érkeztünk a nyitás folytatásával. Most hétvégén is visszakaphattunk egy darabot az életünkből – hívta fel rá a figyelmet Zsigmond Barna Pál napirend előtti felszólalásában ma a parlamentben.

A Fidesz képviselője hangsúlyozta, már van elég vakcina, így aki be akarja oltatni magát, az kaphat védőoltást. A politikus mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, védje meg magát és szeretteit.

Zsigmond Barna Pál arról is beszélt, hogy a brüsszeli bürokraták elhibázták a vakcinabeszerzést, amikor geopolitikai kérdést csináltak abból. A Fidesz képviselője szerint Magyarország viszont nem hagyta, hogy megmondják, mit tegyen, ma pedig már minket utánoznak nyugaton, hiszen a németek harmincmillió adag Szputnyik V-t vennének. A politikus emlékeztetett egy múlt héten publikált felmérésre, mely szerint lényegesen kevesebb ellenzéki szavazó oltatná be magát, mint a kormánypártokat támogatók. – Ez a baloldal oltásellenes kampányának az eredménye – vélekedett Zsigmond Barna Pál, aki szerint

a baloldalon politikai stratégiát építettek az oltási program akadályozására. – A kormányt akarják legyőzni, és nem a járványt – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Válaszában Vargha Tamás kifejtette, hogy valóban kevés vakcina érkezik a brüsszeli beszerzésből, mert az uniós bürokraták későn és rossz szerződéseket kötöttek. A kormány viszont már tavaly felismerte, mi a helyzet, és ennek köszönhetően jutottunk hozzá az orosz és kínai oltóanyaghoz, így életeket és munkahelyeket tudunk menteni – vélekedett az államtitkár, aki szerint, ha

Brüsszelre és a baloldalra hallgattak volna, május végére három és fél millió emberrel kevesebben lennének beoltva.

Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy hazánkban az oltási ütem duplája az uniós átlagnak, és az átoltottság terén csak Málta előz meg minket. – A különbség nemcsak számokban, hanem emberéletekben is mérhető – fogalmazott a politikus, és felhívta rá a figyelmet, hogy az unióban csak a nyár végén lesz hetven százalék az átoltottság, míg Magyarországon ez a nyár elejére megtörténhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.