A köztársasági elnök felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát

Korom Ferenc parancsnoki megbízatása 2023. május 15-ig szólt. Utódjáról egyelőre nem született döntés.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 27. 9:37
ÁDER János; KOROM Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 20. Áder János köztársasági elnök érkezik katonai tiszteletadás mellett az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségre és tisztavatásra az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án. Az államfõ mögött Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János köztársasági elnök Benkő Tibor honvédelmi miniszter előterjesztésére,

június 1-jei hatállyal mentette fel Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát.

Az államfő 2019. január 15-én nevezte ki Korom Ferenc altábornagyot a Magyar Honvédség parancsnokává. Korom Ferenc parancsnoki megbízatása 2023. május 15-ig szólt.

A felmentésről szóló elnöki határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a vezérezredes kérte Benkő Tibortól a felmentést.

Korom Ferenc kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat – a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését – jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

Meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak.

Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja – tették hozzá.

Korom Ferenc parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.