Álhírekkel és kamuvideókkal akadályozta a védekezést a baloldal

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) felszólalásában azt sérelmezte, hogy a kormány „túl sokat vásárolt” a lélegeztetőgépekből.

Magyar Nemzet
2021. 05. 26. 10:32
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt időszakban elmondhatjuk, hogy semmire nem válaszolnak, helyette gyurcsányoznak – kezdte napirend előtti felszólalását Bangóné Borbély Ildikó (MSZP). A szocialista politikus úgy vélte, az emberek az egészségügy helyzetét tekintik a legsúlyosabb ügynek. Azt állította, miközben Kásler Miklós szerint nem volt ellátatlan beteg, minden intézkedést helyesnek ítélt meg, „a Helsinki Bizottság pert nyert az Emmi ellen”, mert ágyakat szabadított fel a súlyos állapotú fertőzötteknek. – Joga van tízmillió állampolgárnak ismerni, hogy miként avatkozik közbe a kormány az egészségügyi ellátásokba – harsogta az MSZP képviselője, aki szerint a kormány politikusainak „fontosabb volt jachtozni, mint járványt kezelni.” – Arról önök nem beszélnek, hogy Magyarországon mennyi azoknak az embereknek a száma, akik nem vették fel a második oltást – vélekedett Bangóné Borbély Ildikó, aki ismét a koronavírusban elhunytak számáról beszélt, majd sérelmezte, hogy lélegeztetőgépből „túl sokat vásárolt” a kormány.

Rétvári Bence válaszában elmondta,

az elmúlt bő egy évben szinte minden nap sajtótájékoztatón elmondták a legfontosabb részleteket a járvány elleni védekezésről és újságírói kérdésekre is ugyanúgy válaszoltak.

Arról is beszélt, hogy Magyarország az Amerikai Egyesült Államok és az unió átlagát is megelőzte az átoltottságban lakosságarányosan. – Önök hónapok óta kamuvideókkal és álhírekkel akadályozták a védekezést – jelentette ki az államtitkár, aki azt is közölte: a baloldal még mindig nem vonta vissza az oltásellenes nyilatkozatát.

– A legfelháborítóbb az, hogy ön a lélegeztetőgép vásárlását kritizálta, amit még az Egészségügyi Világszervezet is elismert

– mutatott rá Rétvári Bence, aki jelezte, az oltás és a lélegeztetőgép is életmentő a járvány alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.