Élesítették a védettségi igazolvány applikációját

Az újdonsült, ingyenes alkalmazást már androidos telefonokon és iPhone-okon is meg lehet találni.

Forrás: eeszt.gov.hu2021. 05. 14. 7:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élesítették a védettségi igazolvány applikációját, amely a Google Playben EESZT-alkalmazás, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven érhető el – szúrta ki a Telex.hu.

Az ingyenes alkalmazás beüzemeléséhez első lépésként az applikációt regisztrálni kell az Elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben, amelyhez KAÜ-azonosítással be kell lépni az EESZT lakossági portáljára.

Itt a felhasználónak a Mobilalkalmazások nevű menüpontot kell kiválasztani, majd az Új regisztráció gombra kell kattintani. Ezt követően lehet elindítani a letöltött mobilalkalmazást, ahol a taj-szám megadását követően a telefonnal kell leolvasni az EESZT-ben megjelenő QR-kódot. A QR-kód sikeres beolvasását követően az alkalmazásban megjelenik egy négykarakteres kód. Ezt a kódot kell megadni az EESZT-portálon, hogy a viszontazonosítást végrehajtsa a rendszer. Amennyiben a felhasználó ezeket a lépéseket elvégezte,

a bejelentkezéshez a regisztráció során megadott hatjegyű PIN-kódot kell beütnie, mivel ennek megadásával tud majd belépni az applikációba, ahol a Covid-oltásigazolás nevű menüpontban megtekintheti a vakcinációjáról szóló információkat.

Miképpen a Magyar Nemzet is megírta: az alkalmazás az oltott nevét, az érintett taj-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg. Aki a koronavírus elleni védőoltását megkapta, a védettségi igazolvány mellett a mobilapplikációval is igazolhatja majd az oltottságát, viszont a korábbi betegségből eredő védettséget csak a plasztikkártya jelzi.

További információk IDE kattintva érhetőek el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.