időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Gyurcsány Ferenc hirtelen megvilágosodott

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.05.15. 14:05
Gyurcsány Ferenc hirtelen megvilágosodott

Hogyhogy nem, éppen Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti bejelentkezésének a napján világosodott meg Gyurcsány Ferenc – már ami az oltakozást illeti.

A kezdetektől oltásellenes DK elnöke a Facebook-oldalán közzétett videójában most negédes, a tőle megszokott túljátszott módon buzdít mindenkit az oltás felvételére.

Mint Gyurcsány magyarázza: a politika egyik legszerethetőbb része az, amikor lehet egymással találkozni. – És akkor lehet találkozni nyugodtan, félelem nélkül, hogyha tudjuk, hogy nem kaphatjuk el a vírust. Ezért aztán azt javaslom mindenkinek: oltassa be magát. Merthogy így tudjuk megőrizni önmagunk meg egymás egészségét – mondja Gyurcsány rezzenéstelen arccal mindannak az ellenkezőjét, amit a járvány kitörése óta ő és pártja képvisel. A DK elnökének a videója a kormány álláspontjával zárul, miszerint „az oltás életet ment”.

Ismert: a baloldal keleti vakcinák elleni elbizonytalanító hadjáratában Gyurcsány Ferencék vitték a prímet, akik kezdetben csupán a „szabad vakcinaválasztásért”, majd amikor Magyarország elkezdett érdeklődni a Sinopharm-vakcinák iránt, kifejezetten a kínai oltóanyag ellen indítottak petíciót.

„A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon” – áll a DK felhívásában. Miután a kabinet egyszerűsítette a külföldön gyártott oltóanyagok engedélyeztetését, Gyurcsányék a közösségi oldalukon azt írták, hogy a kormány „rendelettel akarja ráerőltetni az EU-ban sehol nem engedélyezett kínai vakcinát a magyarokra”.

Az már csak hab a tortán, hogy az ugyancsak miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára a mai napig folytatja az oltásellenes kampányt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.