Hamarosan már a háziorvosok is olthatnak a Janssen-vakcinával

A 16. heti járványügyi adatokhoz képest a 17. héten harminc százalékkal csökkent a fertőzöttek száma – közölte Galgóczi Ágnes.

Forrás: M12021. 05. 06. 15:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A védelmi intézkedéseknek, valamint az oltásoknak köszönhetően a járványügyi adatok folyamatosan javulnak:

a 16. heti adatokhoz képest a 17. héten harminc százalékkal csökkent a fertőzöttek száma

– közölte az operatív törzs tájékoztatóján a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Galgóczi Ágnes kiemelte, hogy folyamatosan zajlik az oltási program, a regisztráltaknak pedig továbbra is nyitott a lehetőség, hogy időpontot foglaljanak a Sinopharm-, a Szputnyik, valamint az AstraZeneca-vakcinákra, továbbá

felhívta a 16–18 év közöttiek figyelmét, hogy a regisztrációjukat péntek éjfélig várják, és számukra a jövő hét elejétől lesz elérhető az időpontfoglaló rendszer.

A szakember arról is beszámolt, hogy ma 64 800 adag Moderna-vakcina érkezik Magyarországra, amelynek nagy részét második körös oltásokra használják fel, harmincezer adag kerül a háziorvosokhoz első körös oltásokra, hatezer adagot pedig az idősotthonokba juttatnak el. Galgóczi Ágnes megerősítette, hogy immár a Janssen-oltóanyaggal is megkezdődött az oltakozás Magyarországon. Hozzátette:

ezeket a vakcinákat jelenleg az oltóbuszokon alkalmazzák, viszont a következő héten már a háziorvosok is olthatnak az egyadagos oltóanyaggal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.