időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Hamarosan már a háziorvosok is olthatnak a Janssen-vakcinával

Elek Nikoletta
Forrás: M1
2021.05.06. 15:52
Hamarosan már a háziorvosok is olthatnak a Janssen-vakcinával

A védelmi intézkedéseknek, valamint az oltásoknak köszönhetően a járványügyi adatok folyamatosan javulnak:

a 16. heti adatokhoz képest a 17. héten harminc százalékkal csökkent a fertőzöttek száma

– közölte az operatív törzs tájékoztatóján a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Galgóczi Ágnes kiemelte, hogy folyamatosan zajlik az oltási program, a regisztráltaknak pedig továbbra is nyitott a lehetőség, hogy időpontot foglaljanak a Sinopharm-, a Szputnyik, valamint az AstraZeneca-vakcinákra, továbbá

felhívta a 16–18 év közöttiek figyelmét, hogy a regisztrációjukat péntek éjfélig várják, és számukra a jövő hét elejétől lesz elérhető az időpontfoglaló rendszer.

A szakember arról is beszámolt, hogy ma 64 800 adag Moderna-vakcina érkezik Magyarországra, amelynek nagy részét második körös oltásokra használják fel, harmincezer adag kerül a háziorvosokhoz első körös oltásokra, hatezer adagot pedig az idősotthonokba juttatnak el. Galgóczi Ágnes megerősítette, hogy immár a Janssen-oltóanyaggal is megkezdődött az oltakozás Magyarországon. Hozzátette:

ezeket a vakcinákat jelenleg az oltóbuszokon alkalmazzák, viszont a következő héten már a háziorvosok is olthatnak az egyadagos oltóanyaggal.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.