Írdalá.hu: Belgiumban karnyújtásnyi közelségbe került a siker

Még két nap van hátra, és már csak alig több mint kétezer szignóra van a jogszabályban rögzített limit.

2021. 05. 05. 19:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő ütemben gyűlnek az online aláírások Belgiumban a székely petícióhoz, ha a szignók a következő két napban is ilyen nagy számban futnak be, akkor a péntek éjféli határidőig meglesz a tizenegyedik európai uniós állam, ahol teljesül a jogszabályban előírt limit. Mint azt korábban megírtuk, a kezdeményezés összességében minden bizonnyal érvényes és eredményes lesz, mert a szükséges egymillió aláírás már régen összegyűlt, és nem hét, hanem már tíz uniós államban, így Horvátországban, Írországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban lett meg a kellő számú szignó.

Pesty László és csapata az utolsó pillanatig küzd a brüsszeli sikerért
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

Pesty László, a székely petíció kampányfőnöke korábban elmondta, hogy a Gerilla.hu csapata az utolsó pillanatig küzd a kezdeményezésért, és megpróbálják a lehetetlent: Belgiumban is sikerre viszik a székelyek ügyét. Erre reális esély van, mert már csak alig 2500 aláírás kell a cél teljesüléséhez. S mivel az utóbbi napokban nagyon sokan, csaknem tízezren álltak Belgiumból a kezdeményezés mellé, a limit elérhetőnek tűnik. Pesty László ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy szeretnék ennek a 15 hónapos maratonnak a véghajrájában kipipálni az Európai Unió fővárosát, és „Brüsszel asztalára letenni Brüsszelt”. A kampányfőnök kérte továbbá, hogy aki még nem írta alá a petíciót, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székelyek ügyét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.