időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Írdalá.hu: Belgiumban karnyújtásnyi közelségbe került a siker

Borsodi Attila
2021.05.05. 19:47
Írdalá.hu: Belgiumban karnyújtásnyi közelségbe került a siker

Elképesztő ütemben gyűlnek az online aláírások Belgiumban a székely petícióhoz, ha a szignók a következő két napban is ilyen nagy számban futnak be, akkor a péntek éjféli határidőig meglesz a tizenegyedik európai uniós állam, ahol teljesül a jogszabályban előírt limit. Mint azt korábban megírtuk, a kezdeményezés összességében minden bizonnyal érvényes és eredményes lesz, mert a szükséges egymillió aláírás már régen összegyűlt, és nem hét, hanem már tíz uniós államban, így Horvátországban, Írországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban lett meg a kellő számú szignó.

Pesty László és csapata az utolsó pillanatig küzd a brüsszeli sikerért
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

Pesty László, a székely petíció kampányfőnöke korábban elmondta, hogy a Gerilla.hu csapata az utolsó pillanatig küzd a kezdeményezésért, és megpróbálják a lehetetlent: Belgiumban is sikerre viszik a székelyek ügyét. Erre reális esély van, mert már csak alig 2500 aláírás kell a cél teljesüléséhez. S mivel az utóbbi napokban nagyon sokan, csaknem tízezren álltak Belgiumból a kezdeményezés mellé, a limit elérhetőnek tűnik. Pesty László ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy szeretnék ennek a 15 hónapos maratonnak a véghajrájában kipipálni az Európai Unió fővárosát, és „Brüsszel asztalára letenni Brüsszelt”. A kampányfőnök kérte továbbá, hogy aki még nem írta alá a petíciót, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székelyek ügyét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.