időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Ismét pert nyert a 444.hu újságírója ellen a Fidesz politikusa

Magyar Nemzet
2021.05.12. 12:20
Ismét pert nyert a 444.hu újságírója ellen a Fidesz politikusa

Másodfokon is Szabó Lászlónak, a Fidesz–KDNP újbudai önkormányzati képviselőjének a javára döntött a bíróság, amikor ítéletében kimondta, a 444.hu újságírója, Halász Júlia rágalmazást követett el, és valótlanul vádolta meg a képviselőt a 2018-as választási kampány idején.

Halász Júlia, a 444.hu újságírója még 2017 tavaszán zavart meg egy XI. kerületi Fidesz-rendezvényt. A provokációt Szabó László, a kormánypárt önkormányzati képviselője a részt vevő – többségében idős – emberek érdekében igyekezett mihamarabb elhárítani. A baloldali portál munkatársa ezután igyekezett a kedélyeket minél jobban felfokozni, és végül jelentős médiabotrány kerekedett az ügyből.

Halász Júlia azt állította, hogy Szabó László elvette a telefonját, elkezdte lökdösni, és hiába kiáltott hangosan segítségért, a folyosón állók közül is többen rátámadtak. A 444.hu felületén az újságíró azzal is vádolta az esetről megjelent cikkben Szabó Lászlót, hogy a karjánál fogva lerángatta őt az emeletről.

A baloldali sajtóban, számos cikkben kiálltak a meghurcoltnak beállított újságírónő igazáért, sőt még szimpátiatüntetést is szerveztek mellette. Az immár másodfokon is megszületett bírósági ítélet alapján ártatlanul meghurcolt fideszes politikusnak pedig évekbe telt, hogy jogi eljárás keretében bizonyítsa igazát.

Halász Júlia azt állította: kidobták a Fidesz rendezvényéről
Fotó: YouTube

– Nincs bennem harag Halász Júliával szemben, de úgy gondolom, elvárható lenne a két egymást megerősítő döntés után, hogy az újságírónő elismerje, alaptalanul vádaskodott, és nyilvánosan is bocsánatot kérjen a történtekért – mondta lapunknak az eset kapcsán Szabó László, aki szerint fordított helyzetben bizonyosan sajtóbotrány lenne abból, ha a polgári oldal ellen hoznának elmarasztaló ítéletet, most azonban csendesek a baloldali hírportálok.

– Fontos volt számomra, hogy a bíróság is kimondja: Halász Júlia valótlanságot állított, igazságtalanul vádaskodtak és bélyegeztek meg a média által felfújt rágalmazásokkal.

Bízom benne, hogy az eset kapcsán a baloldal önkritikát gyakorolva a jövőben igyekszik majd körültekintőbben eljárni, hiszen egy becsületsértés súlyosságát nem lehet félvállról venni – fejtette ki véleményét az önkormányzati képviselő a Magyar Nemzetnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.