Kettőt balra, kettőt jobbra lép a szigetszentmiklósi polgármester

Indul a baloldali előválasztáson Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere – ezt néhány nappal ezelőtt jelentette be. Most már az sem titok, hogy Márki-Zay Péter áll mögötte. Nagynak tehát csak hatalmi céljai eléréséhez kell a baloldal segítsége.

Magyar Nemzet
2021. 05. 29. 17:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyáltalán nem meglepő, hogy Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere Márki-Zay Péter támogatásával indul a baloldali előválasztáson a Pest megye nyolcadik számú választókerület parlamenti mandátumáért folyó küzdelemben. Nagy 2019-ben a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) helyi szervezetének számító Szigetszentmiklósi Kossuth Kör bázisáról indult, de azért sikerült nyernie, mert a baloldal beállt mögé. Ebben nagy szerepe volt a DK-s Jószai Attilának, akiből alpolgármester lett a győzelem után, és akit idén januárban Nagy kirúgott a pozíciójából.

Márki-Zay Péter áll a szigetszentmiklósi polgármester mögött
Fotó: MTI / Mohai Balázs

A baloldal szépen lassan kihátrált Nagy mögül, aki végig következetesen függetlennek nevezte magát, most pedig – dacára annak, hogy Márki-Zayjal fotózkodik – civilnek aposztrofálja magát. Az előválasztáson a DK, az MSZP, a Momentum és az LMP is saját jelöltet indít, és sokáig kérdéses volt, hogy Nagy – aki korábban úgy nyilatkozott, akkor fontolja meg az indulást, ha legalább két jelölője akad – valóban vállalja-e a megmérettetést. A jobbikos Lupa János már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy nem indul, és támogatja Nagy Jánost, ha a kampány mellett dönt, de a polgármester mostanáig várt ezzel.

Az, hogy Márki-Zay áll mögötte, egyáltalán nem meglepő. Az MMM alapítója már 2019-ben is fontos szerepet játszott abban, hogy a baloldali pártok egy zászló alá álltak vele és a Jobbikkal, és – amint azt korábban megírtuk – véleményét olyan pártok képviselői is kikérték, mint az LMP.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.