időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Korózs Lajos méltatlan a népjóléti bizottság vezetésére

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Hírlap
2021.05.13. 17:58
Korózs Lajos méltatlan a népjóléti bizottság vezetésére

„Az oltásellenes baloldal kézzel-lábbal ragaszkodik a népjóléti bizottság elnöki tisztségéhez és ezért pozíciójában tartja azt a Korózs Lajost, aki a járvány kellős közepén egy botrányos kamuvideóval járatta le a magyar egészségügyi dolgozókat és meghamisított halálozási statisztikával kampányolt.” – idézi a Fidesz közleményét a Magyar Hírlap.

– Ilyen előzmények után Korózs Lajos nem méltó egy miniszteri meghallgatás levezetésére – írta a nagyobbik kormánypárt, majd hozzátették: a Fidesz–KDNP bármikor kész lefolytatni a miniszteri meghallgatásokat, ez csak a baloldalon múlik.

A Fidesz szerint a kamuvideót készítő és a keleti oltóanyagok ellen kampányoló MSZP-s Korózs Lajos méltatlan egy miniszteri meghallgatás levezetésére
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A mai ülés elején a bizottság még határozatképes volt: minden képviselő jelen volt és megjelent Pintér Sándor belügyminiszter is. A Magyar Hírlap azt írja, hogy az ülés elején azonban Selmeczi Gabriella (Fidesz) arra kérte Korózs Lajost (MSZP), hogy adja át a bizottság elnöki tisztét a meghallgatás idejére, mert szerinte a baloldali politikus méltatlan az ülés levezetésére.

A képviselőnő szavaira hivatkozva a lap azt írja: azzal, hogy Korózs Lajos „kamuvideót” gyárt, és az ellenzék határozati javaslatot nyújt be a keleti vakcinák ellen, az „emberek életével játszik”, így „méltatlan arra a bizottsági ülésre, ahol Pintér Sándort hallgatják meg”.

Mivel Selmeczi Gabriella ezt a javaslatot nem ügyrendi javaslatként tette, Korózs Lajos figyelmen kívül hagyta a kérést, a kormánypárti képviselők pedig válaszképpen erre elhagyták a termet, a bizottság pedig határozatképtelenné vált. Az MSZP-s Korózs Lajos szerint a kormánypárti képviselők cirkuszt csinálnak az ülésből.

A lap megjegyezte, hogy a mai lett volna a második bizottsági ülés, ahol a belügyminisztert hallgatták volna meg. Három hete sem a Fidesz–KDNP képviselői, sem a belügyminiszter nem jelentek meg, így Korózs Lajos szintén határozatképtelenség miatt volt kénytelen berekeszteni az ülést.