A megváltozott munkaképességűek munkahelye kétszeresen értékes

Új üzemet adott át Berkesden Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégcsoportja. Az üzem az állami tulajdonú Kézmű, az Erfo és a Főkefe közhasznú nonprofit cégcsoport és a helyi önkormányzat együttműködésében jött létre, amely jelenleg 29 embert foglalkoztat, a létszámot a jövőben 65-re szeretnék bővíteni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 11. 14:54
HOPPÁL Péter; FÜLÖP Attila; CSIZI Péter
Berkesd, 2021. május 11. Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelõs államtitkára (b3) beszédet mond a Kézmû, Erfo és Fõkefe közhasznú nonprofit társaságokból álló cégcsoport megváltozott munkaképességûeket foglalkoztató új üzemének átadásán Berkesden 2021. május 11-én. Mellette Hermanné Rattinger Mária polgármester, Hoppál Péter, a Fidesz országgyûlési képviselõje és Csizi Péter ügyvezetõ (b-j). MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány, az önkormányzatok és a foglalkoztatók összefogásának köszönhetően mára 44 százalékra nőtt a megváltozott munkaképességűek között az aktív dolgozók aránya. Jelenleg Magyarországon négy és fél millió ember dolgozik, közülük 155 ezer megváltozott munkaképességű ember – mondta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató üzem átadásán Berkeseden.

Újabb, kormányzati támogatásokból megvalósuló, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató üzemet adtak át Berkesden Fotó: MTI/Varga György

Az államtitkár kiemelte, hogy a kormány több olyan jogszabályt is alkotott, amelyek a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását segítik elő:

eltörölték a kereseti korlátot, bevezették a rehabilitációs hozzájárulási kedvezményt, és a 32 ezer embernek munkát biztosító védett foglalkoztatóknak – mint amilyen a Kézmű–Erfo–Főkefe is – jelentős, ez évben mintegy ötvenmilliárd forintos támogatást biztosítanak.

– Minden munkahely érték, de a megváltozott munkaképességűek munkahelye kétszeresen az, hiszen gazdaságilag és szolidárisan értéket teremt – emelte ki Fülöp Attila.

Az új üzem átadóján Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője is jelen volt. A politikus kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben Magyarországon folyamatosan javuló eredményeket ért el mind a foglalkoztatás, mind az egy főre jutó nemzeti össztermék növekedésében, és ehhez hozzájárult a megváltozott munkaképességű emberek javuló foglalkoztatása is.

Az eseményen Csizi Péter, a cégcsoport vezetője is felszólalt. Kiemelte, hogy a Kézmű, az Erfo és a Főkefe közhasznú nonprofit társaságokból álló cégcsoport több mint tízezer megváltozott munkaképességű embernek ad munkát az ország 137 pontján, melyek közül számos helyen az önkormányzaton kívül a cégcsoport jelenti az egyetlen foglalkoztatót. Elmondta, a céljuk az, hogy a berkesdi üzemben a dolgozók száma a mostani 29-ről 65-re nőjön, s újabb munkafolyamatokba kapcsolódhassanak be.

Korábban adott interjújában Csizi Péter a Magyar Nemzetnek elmondta:

példaértékű a magyar kormány szerepvállalása a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában. Az általa vezetett cégcsoportnak, valamint a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató ágazatnak jó a kapcsolata a kormányzat szakpolitikai szerveivel, és ennek köszönhetően a kormány valós problémákra tud választ adni.

Így született meg az év elején bejelentett döntés a keresetkorlát eltörléséről, amely egyre több megváltozott munkaképességű embert tesz érdekeltté abban, hogy munkát vállaljon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.