Schanda Tamás: A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a diákváros is megépül majd, a Fudan Egyetem budapesti campusa mellett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 13:38
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miért tartja fenn a kormány a veszélyhelyzetet, ha nem kell már maszk sem? – tette föl a kérdést Szabó Tímea ma napirend előtti felszólalásában a parlamentben. A baloldali képviselő szerint ezt azért teszi a miniszterelnök, hogy zavartalanul tudjon lopni, tüntetések nélkül.

A politikus hazaárulásnak nevezte a Fudan Egyetem budapesti beruházását. A Párbeszéd képviselője kifogásolta, hogy a kormány hitelt vesz fel az építkezésre. Szabó Tímea szerint így igázná le a miniszterelnök a magyar nemzetet, és kínai titkosügynök-lerakattá tenné hazánkat.

Válaszában Schanda Tamás arról beszélt, hogy van okunk büszkének lenni, mert legyőztük az oltások révén a harmadik hullámot, a baloldal pedig kudarcot vallott az oltásellenes kampányával.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerint a baloldal folyamatosan támadta a védekezés vezetőit, és az egészségügyi dolgozókat.

Ma Magyarországon több mint egymillió ember életét védi kínai vakcina – hangsúlyozta Schanda Tamás, aki a Fudan Egyetem kapcsán arról beszélt, a kormány célja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek.

Nemzetstratégiai célnak nevezte a vezető külföldi egyetemek hazai szerepvállalását, és a magyar felsőoktatás megerősítését.

– Ön ül azok között, akik vissza akarják hozni a kommunista utódpártot a hatalomba – szúrt oda Szabó Tímeának az államtitkár, aki szerint a kínai egyetemi beruházás kritizálása nem más, mint politikai hisztériakeltés.

Hangsúlyozta, a diákváros is megépül majd, a Fudan Egyetem campusa mellett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.