időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Schanda Tamás: A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek

Magyar Nemzet
2021.05.25. 13:38
Schanda Tamás: A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek

– Miért tartja fenn a kormány a veszélyhelyzetet, ha nem kell már maszk sem? – tette föl a kérdést Szabó Tímea ma napirend előtti felszólalásában a parlamentben. A baloldali képviselő szerint ezt azért teszi a miniszterelnök, hogy zavartalanul tudjon lopni, tüntetések nélkül.

A politikus hazaárulásnak nevezte a Fudan Egyetem budapesti beruházását. A Párbeszéd képviselője kifogásolta, hogy a kormány hitelt vesz fel az építkezésre. Szabó Tímea szerint így igázná le a miniszterelnök a magyar nemzetet, és kínai titkosügynök-lerakattá tenné hazánkat.

Válaszában Schanda Tamás arról beszélt, hogy van okunk büszkének lenni, mert legyőztük az oltások révén a harmadik hullámot, a baloldal pedig kudarcot vallott az oltásellenes kampányával.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerint a baloldal folyamatosan támadta a védekezés vezetőit, és az egészségügyi dolgozókat.

Ma Magyarországon több mint egymillió ember életét védi kínai vakcina – hangsúlyozta Schanda Tamás, aki a Fudan Egyetem kapcsán arról beszélt, a kormány célja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek.

Nemzetstratégiai célnak nevezte a vezető külföldi egyetemek hazai szerepvállalását, és a magyar felsőoktatás megerősítését.

– Ön ül azok között, akik vissza akarják hozni a kommunista utódpártot a hatalomba – szúrt oda Szabó Tímeának az államtitkár, aki szerint a kínai egyetemi beruházás kritizálása nem más, mint politikai hisztériakeltés.

Hangsúlyozta, a diákváros is megépül majd, a Fudan Egyetem campusa mellett.

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Németh Szilárd: Magyarország sohasem fogja támogatni a szankciós politikát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.