időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Titkolja a szocialista képviselő, hogy mit tennének kormányra kerülve

Máté Patrik
2021.05.09. 19:35
Titkolja a szocialista képviselő, hogy mit tennének kormányra kerülve

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője elmondta: nem akarják a választók előtt feltárni, hogy mit tennének kormányra kerülve, mivel csak az eredmények érdeklik az embereket.

Harangozó Tamás múlt héten az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt, ahol az alapítványokat érintő változásokkal összefüggésben elmondta: – A közvagyon visszaszerzéséhez kreatívkodni kell, ami alapvetően egy demokratától távol áll.

Az elmondottakról kérdeztük ifj. Lomnici Zoltánt, aki szerint Harangozó leleplezte a baloldal szándékait:

– Az előirányzott „kreatívkodás” egyértelműen a 2006-os választásokon alkalmazott módszerek újradefiniálására utalhat, amelyről Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy trükkök százait alkalmazták és ezeket titokban tartották

– nyilatkozta a Magyar Nemzet megkeresésére az alkotmányjogász.

A Századvég Alapítvány jogi szakértője a baloldal elgondolásai kapcsán kiemelte a jogi aggályokat: – A közpénzek és a nemzeti vagyon közérdekű adatnak minősül, mely esetében az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve mentén kell eljárni. Ennek folytán a közpénzekkel kapcsolatos procedúráknak transzparensnek kell lenniük.

– A választók nem zárhatóak ki a folyamatokból, nemcsak a célról, hanem a kitalált megoldásokról is joguk van tudni, melyet Alaptörvényünk és a hatályos jogszabályi környezet is biztosít. E körben a szocialisták nem titkolózhatnak

– tette hozzá.

Az alkotmányjogász szerint Harangozó szavainak ellentmond, hogy a baloldal egy hosszú és körülményes előválasztási folyamat legapróbb részleteibe is be kívánja vonni a választókat.

Harangozó Tamás szavai jogi aggályokat is felvetnek a szakértő szerint
Fotó: MTI/Soós Lajos

ifj. Lomnici Zoltán emlékeztetett:

– Alaptörvényünk módosításához kétharmados többségre lenne szükség, így a baloldali politikus ígérete a jelenlegi kutatási adatok mellett komolytalan, csupán politikai hangulatkeltés.

Nem ez az első eset, hogy egy balliberális politikus kitérően nyilatkozik az ígéretek megvalósításával kapcsolatban. Korábban Fekete-Győr András tett olyan kijelentést, hogy nem akarják a nyilvánosság elé tárni az elképzeléseiket arra vonatkozóan, mit tennének kormányra kerülve, mivel nem akarnak támadási felületet biztosítani a kormánypártoknak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.