Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Újra rezsiharcot kell vívnia az országnak

A klímát leginkább romboló nagyvállalatoknak kell ezt a kárt megfizetniük, nem az embereknek – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Munkatársunktól
2021. 05. 28. 9:58
Orbán Viktor ismételten hangsúlyozta, hogy a gyermekek szexuális nevelése a szülők felelőssége. Forrás: facebook/orbanviktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A következő két-három év a klímavédelemről is szólni fog, és nekünk rezsiharcot kell folytatnunk, hogy megvédjük a magyar családok érdekeit

– jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A miniszterelnök a héten tartott európai uniós csúcs kapcsán beszélt arról, hogy a klímavédelem kérdésében „rendkívül tagolt a térkép”, s bár mindenki fontosnak tartja, de az egyes országok különböző starthelyzetből indulnak.

– A klímavédelem rendkívül drága dolog, s fontos kérdés, hogy a terheket hogyan osztjuk szét, és milyen ütemben haladunk.

A brüsszeli bürokraták úgy gondolkodnak, ahogy a bürokraták szoktak: ceruza, körző, vonalzó, egységre felosztani az európai népességet, és mindenki viseljen nagyjából ugyanakkora terhet. Mi nem tudunk például akkora terhet viselni, mint a hollandok vagy a németek, akik többszörösen gazdagabbak nálunk

– fejtette ki Orbán Viktor.

A klímarombolást a nagy cégekkel fizettetné meg a kormány Orbán Viktor tájékoztatása szerint

– Nyugaton – folytatta – természetesnek tűnő gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizettessék meg, mert ott kibírják, a jólét hagy mozgásteret. Itt évekig küzdöttünk azért, hogy a rezsit leszorítsuk. Bár utol fogjuk érni a nyugatiakat, de most még nem tudunk adót fizettetni az emberekkel a lakásfűtés, a benzin vagy a gépjárművek után, és nem is akarunk. Ezért a brüsszeli bürokraták gondolata nem fogadható el – húzta alá a miniszterelnök.

Szavai szerint

mivel a klímarombolást a nagy cégek végzik (és ők nagy profitot is szereznek a klímarombolás révén), a magyar álláspont szerint fizessenek ezek a vállalatok,

s ebből hozzák létre azokat a pénzalapokat, amelyekből át lehet alakítani a gyárakat, a lakásokat, az energiarendszerünket és így tovább. – Az Európai Bizottság nagyjából másfél hónap múlva ki fog jönni 12 jogszabálytervezettel arról, hogyan képzelik el a klímavédelmi kérdést. Immár konkrét jogszabályszövegek alapján kezdődik egy vita a kormányfők között. Ebben kell megvédeni a magyarok álláspontját, a közép-európaiaknak pedig össze kell fogniuk – nyomatékosította Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.