időjárás 12°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Gulyás Gergely az egészségügyi dolgozók munkáját méltatta

Forrás: MTI
2021.06.21. 16:52
Gulyás Gergely az egészségügyi dolgozók munkáját méltatta

Gulyás Gergely a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház udvarán a koronavírus-járvány elleni védekezésben kimagasló teljesítményt nyújtók munkáját elismerő Szent Corona emlékérmek átadásán felidézte, az egész ország félt, miként jutunk túl a járványhelyzeten és „mennyien éljük túl”.

– Az egészségügy rendkívüli teljesítménnyel állt helyt egy nagyon nehéz időszakban

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

– Arra is jól emlékszünk, az elmúlt években oly sokat kárhoztatott egészségügy adta a legcsattanósabb választ erre a rendkívüli helyzetre, hiszen kiderült, hogy míg Európa számtalan országában ellátási nehézségek, ellátatlan betegek is voltak, addig Magyarországon – természetesen rendkívüli, megfeszített erővel – beteg nem maradt ellátatlanul. Ez az önök kiváló munkájának volt a következménye – emelte ki Gulyás Gergely.

Díjat kapott mások mellett Müller Cecília országos tisztifőorvos, Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa, valamint Gál János, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszékének igazgatója. Az emlékérmet Bedros J. Róbert arról a Szent Coronáról nevezte el, aki a 2. században a járvánnyal sújtott területeken mentette az emberéleteket. Az ünnepségen egyperces néma főhajtással emlékeztek a koronavírus elleni harcban életüket feláldozó egészségügyi dolgozókra. A díjazottak munkáját Leslie Mandoki koncerttel köszönte meg a rendezvényen.

Leslie Mandoki koncerttel köszöntötte a díjazottakat Fotó: Teknős Miklós

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, a Köszönet a hősöknek díjat a koronavírus-járvány első hullámát követően Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója alapította.

Bedros J. Róbert az ünnepségen elmondta: azért hívta életre az elismerést, „hogy arcot és nevet adjunk az egészségügy arctalan és névtelen hőseinek”.

– A példaképek itt vannak az egészségügyi intézményekben, és számukra minden élet fontos

– tette hozzá a kórházigazgató.

A száz díjazott szakorvos, háziorvos, szakdolgozó és mentő kiválasztásában a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és az Országos Mentőszolgálat vezetői voltak Bedros professzor segítségére. A nagylelkű felajánlásoknak – Csányi Sándornak, az OTP Bank Nyrt. elnökének, Gattyán Györgynek, a Docler Holding alapító-tulajdonosának és Jászai Gellértnek, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatójának – köszönhetően összesen harmincmillió forintot kapnak a kitüntetettek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.