időjárás 11°C Zalán 2023. március 30.
logo

Medián: Tovább nőtt a Fidesz támogatottsága a baloldallal szemben

Magyar Nemzet
Forrás: HVG
2021.06.23. 16:40
Medián: Tovább nőtt a Fidesz támogatottsága a baloldallal szemben

Áprilisról júniusra két százalékponttal növelte előnyét a kormánypárt a baloldali közös listával szemben – derül ki a Medián kutatásából, amelyet a HVG megbízásából készített június elején.

A kutatás eredményei alapján a szavazókorú népesség körében a Fidesz 39 százalékos támogatottságot élvez, szemben a baloldali összefogás 33 százalékos támogatottságával, a „választani tudó biztos szavazók” körében a Fidesznek ötvenszázalékos, a baloldali összefogásnak pedig 42 százalékos a támogatottsága.

A biztos választók ötven százaléka voksolna a Fideszre, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások

A felmérés továbbá rámutatott: Gyurcsány Ferenc megítélése az ellenzéki szavazók körében is igen megosztó, sőt romlik, ugyanis

ma már többen gondolják úgy, hogy személye „inkább akadályozza” az ellenzék sikerét, mint a négy évvel korábbi kampányidőszakban.

A pártválasztók korcsoportos megoszlása szerint a Fidesz, a DK és az MSZP szavazói jellemzően az ötvenes korosztályba tartoznak. Az 50 év fölöttiek 45 százaléka szavazna a nagyobbik kormánypártra.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.