Megnyíltak az erdei vándortáborok

Az erdei vándortáborokat az év legzöldebb hetének nevezik, mivel a szervezők különösen nagy hangsúlyt helyeznek a környezettudatos szemléletformálásra.

2021. 06. 18. 16:00
null
A környezettudatos szemléletet is népszerűsítik Fotó: Gulyás Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatezer-ötszáz felső tagozatos és középiskolás diákot várnak a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-hegyhát, Zemplén, a Vértes és Zselic erdei vándortáborai, és idén először a Bükk természeti és kulturális értékeit is megismerhetik a fiatalok – értesült a Magyar Nemzet.

Az idén megnyílt 11. útvonal azért is számít különlegességnek, mert azt az Országos Erdészeti Egyesület a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel összefogva egy kombinált, erdei és vízi útvonalat is létrehozott.

Az első három nap során a dél-zalai erdőket, majd vízre szállva a Mura magyarországi szakaszát ismerhetik meg a túrázók. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával megvalósuló erdei táborok helyét az Agrárminisztérium ernyője alá tartozó állami erdőgazdások biztosítják és bocsátják a táborozók rendelkezésére az erdei iskolákat is.

Új színfoltja az idei programnak a június 14-én kezdődött a június 20-án záruló Vándorviadal,

amelyet a Zemplénben rendeznek meg. Ezen húsz, négy-négy fős középiskolai csapat méri össze természettudományos és kulturális ismereteit.

Az erdei vándortáborokat az év legzöldebb hetének nevezik, mivel a szervezők az előkészületek, illetve a táborozás során különösen nagy hangsúlyt helyeznek a környezettudatos szemléletformálásra és az ökológiai lábnyom csökkentése gyakorlati fogásainak megismertetésére. Az erdei vándorok útját a hivatalos Facebook- és Instagram-oldalon lehet követni – áll az Országos Erdészeti Egyesület közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.