Schiffer András: Von der Leyen közleménye több a soknál

Schiffer András, az LMP alapítója közösségi oldalán élesen bírálta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, aki a magyar pedofilellenes törvényt szégyenletesnek nevezte. Schiffer szerint Brüsszel és a német kormánypártok „keblükre ölelték” a homoszexualitást üldöző, embereket tönkretevő posztkommunistákat. Ezzel szemben ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást – írta az LMP volt elnöke.

Forrás: origo.hu2021. 06. 24. 7:25
Schiffer Andrs
Budapest, 2016. június 13. Schiffer András, az LMP társelnöke, a párt távozó frakcióvezetõje sajtótájékoztatót tart a Parlamentben 2016. június 13-án. Parlamenti munkája lezárásakor sikerélménynek tartja Schiffer azon általa kezdeményezett határozati javaslat elfogadását, amely alapján Magyarország nem fogadja el, hogy az egyes szabadkereskedelmi egyezmények a nemzeti parlamentek beleegyezése nélkül akár ideiglenesen is hatályba lépjenek. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Von Der Leyen uniós bizottsági elnök közleménye […] tényleg több a soknál” – írta közösségi oldalán Schiffer András.

Az LMP volt frakcióvezetője, jelenleg ügyvéd, aki egyébként bírálta a múlt héten elfogadott törvényt, azt írta: a derék, „alapvető értékekben” kompromisszumot nem ismerő német kormánypártok ’89–90-ben keblükre ölelték és rögtön az európai szalonokba vezették azokat a magyar posztkommunista vezetőket (és pártjukat), akiknek egyeduralma alatt a titkosszolgálat homoszexualitással zsarolt, tett tönkre embereket, homoszexuális kapcsolat miatt meghurcoltak embereket, homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást tartani nem lehetett – írja az Origó.

Azt is kifejti, hogy a kilencvenes években Brüsszel „úgy juttatta el Magyarországot a csatlakozás kapujáig, hogy a magyar büntetőjog még diszkriminálta a homoszexuálisokat”.

Ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást, lehet homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást szervezni, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény továbbra is hatályban van – írta Schiffer András.

Borítókép: Schiffer András, az LMP társelnöke, a párt távozó frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Parlamentben 2016. június 13-án (MTI/Kovács Tamás)

Orbán Viktor: Ursula von der Leyen közleménye szégyenletes

„Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz” – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a távirati irodának eljuttatott közleményében arra, hogy az Európai Bizottság elnöke szerdán szégyenletesnek nevezte a magyar pedofília elleni törvényt.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.