Elvette a strandolás élményét a gyerekektől a Gyurcsány-párti polgármester

Elutasította azokat a strandbelépőket Kiss László, a Demokratikus Koalíció óbudai polgármestere, amiket a táborozó gyermekek részére ajánlott fel Bús Balázs, a kerület korábbi vezetője. A jegyek azonban így is jó helyre kerültek.

2021. 07. 25. 8:15
null
Bús Balázs, kezében a strandbelépőkkel a Barátság park előtt. Forrás: Bús Balázs/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bús Balázs, a harmadik kerület fideszes önkormányzati képviselője a közösségi oldalán tudatta, hogy hiába vásárolt kétszáz strandbelépőt a tiszteletdíjából az óbudai napközis táborban részt vevő gyermekek számára.

– Ennek oka, hogy az önkormányzat idén nyáron nem biztosítja a strandolási lehetőséget sem a Barátság parkban, sem a kiserdei napközis táborban

– közölte a politikus, majd hozzátette: a helyi Fidesz-frakció még további kétszáz belépővel kiegészítette a felajánlást.

A kerületet 2006 és 2019 között vezető Bús elmondta, hogy „a belépők felhasználását a DK-s Kiss László polgármester érthetetlen módon megtiltotta a táborvezetők és így a gyerekek részére is”.

Emiatt döntött úgy a képviselő, hogy ezeket a jegyeket a szalézi táborban nyaraló óbudai gyerekeknek és a Jövőbarát Alapítvány programjában részt vevő lakótelepi rászoruló gyermekeknek adta át.

„Mindkét szervezet nagy örömmel fogadta el a gyermekek részére felajánlott jegyeket”

 

– tájékoztatott a belépők sorsáról.

Bús Balázs, kezében a strandbelépőkkel a Barátság park előtt
Fotó: Bús Balázs/Facebook

Az ügy előzménye, hogy egy kétségbeesett szülő azért fordult Óbuda korábbi polgármesteréhez, mert a Laborc utcai napközis táborban elképesztő állapotok uralkodnak. Bús szerint „láthatóan elkezdődött a tábor lerohasztása, amely egyenesen fog elvezetni a Barátság park privatizációjához is”.

– A medencéket nem lehet használni, mivel nincs bennük víz, de ami még felháborítóbb, hogy a rengeteg gyerek a tűző napon egy nem túl nagy, behatárolt betonplaccon ücsörög vagy mozog, mert a fák közé sem engedik őket, állítólag annyira elhanyagolt a terület, hogy veszélyes lenne a gyerekekre – állt abban a szülői levélben, ami alapján Bús Balázs értesítette az illetékes hatóságokat.

„Kérdés, hogy Szabó Tímea fog-e ezért is feljelentést tenni, vagy az óbudai gyerekek közömbösek neki, ahogy a tüdőgondozó egészségügyi dolgozóit ért bántalmazások kapcsán is nagyot hallgatott. Én a mai nappal az illetékes hatóságokat értesíteni fogom!” – szögezte le még július elején az ügy kapcsán Bús Balázs, utalva a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének a feljelentésére, amit azért tett, mert a Fidelitas néhány tagja fűkaszával levágta a gazt, amit természetkárosításnak ítélt meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.