Emberkereskedelem és pénzmosás: ítélet a Székesfehérvári Törvényszéken

Emberkereskedelem és felbujtóként folytatólagosan elkövetett pénzmosás miatt nem jogerősen nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék egy visszaeső vádlottat – közölte a törvényszék kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2021. 07. 07. 20:50
null
A képen a királyi törvényszéknek, a Fejér megyei főügyészségnek és a fogháznak helyt adó, 1902-ben elkészült épületkomplexum. A Say Ferenc mérnök által tervezett épületben ma a Székesfehérvári Törvényszék, a Székesfehérvári Városi Bíróság és a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet székesfehérvári objektuma mûködik Fotó: Faludi Imre Forrás: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott – aki korábbi sajtóinformációk szerint a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma 2009-es meggyilkolásában részt vevő Sztojka Iván – a huzamosabb idejű szabadságvesztésből történő szabadulását követően rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett.

A királyi törvényszéknek, a Fejér Megyei Főügyészségnek és a fogháznak helyet adó, 1902-ben elkészült épületkomplexum
Fotó: MTVA/Faludi Imre

A férfi felvette a kapcsolatot az általa már korábban megismert, prostituáltként dolgozó sértettel, akitől elvette a jövedelmét. A másod- és harmadrendű vádlottak bankkártyás tranzakciókkal segítették az elsőrendű vádlottat – tették hozzá.

A Székesfehérvári Törvényszék az ügy elsőrendű vádlottját a nyolc év hat hónap fegyház mellett mellékbüntetésként nyolc évre eltiltotta a közügyektől. Emellett 1,399 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, továbbá arról is határozott, hogy büntetéséből feltételesen nem bocsátható szabadságra

– írták.

A bíróság az ügy másod- és harmadrendű vádlottját folytatólagosan elkövetett pénzmosásban mondta ki bűnösnek, őket egy-egy év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A negyedrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentették a folytatólagosan elkövetett pénzmosás vádja alól.

A törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig – de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig – fenntartották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.