Hatástalanították az Angyalföldön előkerült világháborús bombát

Azóta a mintegy tízezer embert érintő lakosságvédelmi intézkedéseket feloldották.

Forrás: MTI2021. 07. 29. 13:30
null
A légibomba egy zárt építési területen, földmunkák közben került elő. MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a katonáknak sikerült eltávolítaniuk az 500 kilogrammos, második világháborús légibomba élesített gyújtószerkezeteit. A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik, később megsemmisítik.

– A tűzszerészi munkálatok idejére csütörtök reggeltől mintegy 500 méteres sugarú körben elrendelt lezárást a rendőrök feloldották, így a lakók visszatérhetnek otthonaikba

 

– közölte.

A hatósági intézkedés a közösségi közlekedés több járatát is érintette, de Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán már azt közölte: az elterelt buszok ismét eredeti útvonalukon járhatnak.

A légibomba egy zárt építési területen, földmunkák közben került elő
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Még szerdán a Reitter Ferenc utca 144. szám alatt, egy zárt építési területen, földmunkák közben került elő egy második világháborús légibomba. A bomba hatástalanítása miatt a rendőrség a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet ürítette ki és zárta le. Ez idő alatt három iskola és két idősek klubja is befogadóhelyként működött, ezzel segítve a lezárásokban érintett mintegy tízezer embert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.