Hűségeskü: Dobrev is visszavonná a pedofilellenes törvényt

A szerdai EP-vita után Gyurcsány Ferenc felesége fontosnak találta ezt közleményben is megerősíteni.

2021. 07. 10. 6:55
null
Ismét nem hazudtolta meg önmagát Dobrev Klára. A képviselő ezúttal Strasbourgban mocskolódott a magyar kormány ellen Fotó: Genevieve ENGEL Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország új kormánya első intézkedései egyikeként fogja eltörölni Orbán homofób törvényét! – írta az európai parlamenti vita után, csütörtökön kiadott közleményében Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szerint „egész Európa és az egész világ elborzadva figyeli a pedofilellenesnek csúfolt, valójában homofób törvény hatályba lépését”.

– Anyaként és felelős politikusként is mély szomorúsággal tölt el, hogy a gyermekeink egy olyan országban nőnek fel, ahol az aktuális miniszterelnök és kormánya nem tud kormányozni, nem tudja és nem akarja meghallgatni a magyar embereket, viszont egy dolgot igazán tud: gyűlölni.

Gyűlölni tisztességes, becsületes emberek sokaságát pusztán azért, mert ők másként szeretnek, pusztán azért, mert azt hiszik, ha gonosz politikájuk középpontjába állítanak egy társadalmi csoportot, az majd a hatalmon tartja őket – írta a pedofilellenes törvénycsomagról a jelenleg európai parlamenti képviselőként dolgozó Dobrev, aki egyébként a vitán is felszólalt, Orbán Viktor politikáját rasszistának és homofóbnak bélyegezve.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelölt-jelöltje szerint a gyermekvédelmi törvény gyűlöletkeltő
MTI/Koszticsák Szilárd

– Véget vetünk ennek az ámokfutásnak és egy jobb, szabadabb országot teremtünk, ahol a vélemény pont ugyanúgy lesz szabad, mint a szerelem! – bizonygatta Gyurcsány Ferenc felesége.

– Orbán melegellenes törvénye szégyenteljes és gyűlöletkeltő – mindent meg fogunk tenni ennek visszavonásáért – nyilatkozta a CNN-nek Dobrevet egy héttel megelőzve Cseh Katalin.

A Momentum EP-képviselője szintén felszólalt a Magyarországot támadó csütörtöki EP-vitában. A politikus szerint nem véletlen, hogy ekkora a felháborodás, hiszen a pedofilellenes törvény „szembemegy azokkal az értékekkel, amelyek fontosak” nekik. Az amerikai csatorna riporterének egyébként Cseh Katalin is megígérte, hogyha nyernek jövőre, visszavonják a törvényt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.