Jelentős többség utasítja el az iskolai szexuális propagandát

A kormány öt véleményből álló gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez arról, hogy helyesnek tartják-e a magyarok a szexuális orientációval kapcsolatos propagandát az iskolákban. A Századvég egy kutatásban felmérte a várható eredményt: pillanatnyilag 73 százalék tiltakozik az agitálás ellen.

Magyar Nemzet
2021. 07. 22. 10:59
Teacher asking a question to her class at the elementary school
Teacher asking a question to her class at the elementary school Fotó: Wavebreak Media LTD
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok elsöprő többsége, 73 százaléka tartja elfogadhatatlannak, hogy az iskolában bárki olyan propagandatevékenységet folytasson, amely a szexuális orientációt feszegeti – ez derült ki a Századvég kutatásából, amellyel a kormány által kezdeményezett, öt kérdésből álló gyermekvédelmi konzultáció várható eredményét igyekezett felmérni.

Fotó: 123RF

A kutatási eredményt ismertető közlemény szerint a válaszadók 88 százaléka nem támogatja, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg, továbbá 89 százalék ellenzi, hogy 18 év alattiak számára a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül lehessen bemutatni hazánkban. A legerősebb elutasítás pedig a nemátalakítással kapcsolatban jelentkezik: tízből kilenc magyar ellenzi a nemátalakító beavatkozások kiskorú gyermekek számára történő elérhetővé tételét (91 százalék), valamint a szóban forgó lehetőségek népszerűsítését (93 százalék).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.