időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo
Felmérés készült: 73 százalék tiltakozik az intézményen belüli agitáció ellen

Jelentős többség utasítja el az iskolai szexuális propagandát

Magyar Nemzet
2021.07.22. 10:59
Jelentős többség utasítja el az iskolai szexuális propagandát

A kormány öt véleményből álló gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez arról, hogy helyesnek tartják-e a magyarok a szexuális orientációval kapcsolatos propagandát az iskolákban. A Századvég egy kutatásban felmérte a várható eredményt: pillanatnyilag 73 százalék tiltakozik az agitálás ellen.

A magyarok elsöprő többsége, 73 százaléka tartja elfogadhatatlannak, hogy az iskolában bárki olyan propagandatevékenységet folytasson, amely a szexuális orientációt feszegeti – ez derült ki a Századvég kutatásából, amellyel a kormány által kezdeményezett, öt kérdésből álló gyermekvédelmi konzultáció várható eredményét igyekezett felmérni.

Fotó: 123RF

A kutatási eredményt ismertető közlemény szerint a válaszadók 88 százaléka nem támogatja, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg, továbbá 89 százalék ellenzi, hogy 18 év alattiak számára a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül lehessen bemutatni hazánkban. A legerősebb elutasítás pedig a nemátalakítással kapcsolatban jelentkezik: tízből kilenc magyar ellenzi a nemátalakító beavatkozások kiskorú gyermekek számára történő elérhetővé tételét (91 százalék), valamint a szóban forgó lehetőségek népszerűsítését (93 százalék).

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.