Kocsis Máté: Világszínvonalú egészségügyi fejlesztés Józsefvárosban!

Világszínvonalú egészségügyi fejlesztés Józsefvárosban! Most egy olyan csúcstechnológiás műtő készült el, ahol a beteg mozgatása nélkül, egy helyen, egyszerre lehet elvégezni a képalkotó vizsgálatokat és műtéteket. Ez életmentő lehet a súlyos baleseti sérülteknek, akinek az ellátásában minden másodperc számít – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Józsefváros országgyűlési képviselője közösségi oldalán.

Forrás: Facebook, MTI2021. 07. 26. 19:12
KOCSIS Mt
Budapest Budapest, 2021. július 26. Kocsis Máté, a Fidesz országgyûlési frakcióvezetõje, Józsefváros és Ferencváros országgyûlési képviselõje (j) és Bodzay Tamás osztályvezetõ fõorvos, a központi mûtõ vezetõje a Péterfy Kórház-Rendelõintézet és Manninger Jenõ Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti Baleseti Központja úgynevezett hibridmûtõjének átadóján 2021. július 26-án. A világszínvonalú mûtõben, a legmodernebb technológiai megoldásokkal a beteg mozgatása, szállítása nélkül elvégezhetõk a szükséges képalkotó vizsgálatok. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Világszínvonalú egészségügyi fejlesztés Józsefvárosban! A magyar kormány Egészséges Budapest programja keretében érkeztünk egy újabb állomáshoz!” – jelentette be Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus elmondta:

most egy olyan csúcstechnológiás műtő készült el, ahol a beteg mozgatása nélkül, egy helyen, egyszerre lehet elvégezni a képalkotó vizsgálatokat és műtéteket.

Ez életmentő lehet a súlyos baleseti sérülteknek, akinek az ellátásában minden másodperc számít. Kocsis Máté, aki egy évtizedig vezette a VIII. kerületet polgármesterként emlékeztetett: korábban teljeskörűen felújították az Auróra utcai szakrendelőt, a háziorvosi rendelőket és egy új mentőállomást is nyitottak az Orczy úton.

„Kár, hogy a helyi baloldalnak és Pikó Andrásnak csak a kampányban volt fontos az egészségügy, azóta már nem nagyon érdekli őket, ezen a területen sem tettek semmit, de még csak egy kész tervük sincs.

Köszönet a kormánynak, hogy figyelmet fordít Józsefvárosra!” – hívta fel a figyelmet a Fidesz frakcióvezetője.

A hétfőn átadott hibridműtőt a Fiumei úti baleseti központban a legmodernebb technológiai megoldásokkal alakították ki 1,2 milliárd forintból. Így Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti központjában kombinált képalkotó és operációs helyiség jött létre. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az átadáson úgy fogalmazott:

az elmúlt másfél év egészségügyi hírei nagyrészt a koronavírus-járványról szóltak, de az egészségügyi fejlesztések így sem maradtak el.

Hozzátette: a fejlesztések célja a magyar egészségügyet a kor színvonalának megfelelő állapotba hozni. Utalt arra, hogy az utóbbi tíz évben 500 milliárd forintból újult meg a vidéki ellátórendszer, most pedig 700 milliárd forint kormányzati forrásból a központi régió egészségügyi fejlesztése zajlik.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Viola Árpád, az idegsebészeti osztály osztályvezető főorvosa a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti Baleseti Központja úgynevezett hibridműtőjének átadóján
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ennek részekeként újul meg 13 fővárosi kórház, 11 országos intézet és 32 szakrendelő – emelte ki a miniszter, hozzátéve, hogy nemcsak az infrastruktúra, de orvostechnológiai és digitális beruházások is megvalósultak.

Bodzay Tamás, a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet igazgatója elmondta, az intézet Magyarország legnagyobb, Európa egyik legnagyobb sérülteket ellátó centruma. Háromszázhatvan ágyon évente 12-13 ezer műtétet végeznek. Ez a műtéti szám a magyarországi sérültek 11 százalékát és a budapesti és a közép-magyarországi esetek negyven százalékát jelenti. A főorvos hozzátette: kiemelt feladatuk a súlyos sérültek ellátása, amiben kiemelkedő szerepe van az idegsebészetnek és a neuro-traumatológiának. A most átadott műtő már a XXII. századot képviseli az úgynevezett infraoperatív képalkotó diagnosztikával – emelte ki Bodzay Tamás.

Viola Árpád, az idegsebészeti osztály osztályvezető főorvosa azt mondta,

a világon nincs sok ehhez fogható high-tech műtő a gerinc- és idegsebészeti betegek ellátására.

A műtőt felszerelték egy O-Arm berendezéssel, ami egy röntgensugárral működő, képalkotó berendezés, amelyen műtét közben gyakorlatilag három dimenzióban látható a sérült testrész, és a műtét bármelyik pillanatában megismételhető a képalkotó vizsgálat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.