Kovács Zoltán: Pegasus-ügyben a hazai baloldali média a nyájjal tart

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az About Hungary című blogján foglalta össze, hogy mik a problémák a Pegasus-üggyel.

Magyar Nemzet
Forrás: About Hungary2021. 07. 20. 20:38
KOVÁCS Zoltán
Kovács Zoltán elmondta, hogy mik a problémák a Pegasus-üggyel. Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarországon az elmúlt tíz évben nem történt illegális megfigyelés, egy magát védő államnak újfajta védelmi eszközökre is szüksége van, és semmilyen bizonyíték nem került elő arról, hogy bárkit is megfigyeltek volna Magyarországon az említett kémszoftverrel”

– közölte Kovács Zoltán az About Hungary nevű blogján a Pegasus-üggyel kapcsolatban.

A politikus rámutatott, hogy „bár baloldali sajtóorgánumok egy csoportja szerint egy kiszivárgott telefonszám-adatbázis bizonyítja, hogy bizonyos kormányok, köztük Magyarországé is, az NSO Group »Pegasus« nevű szoftvere segítségével »kémkedett« kormánykritikus újságírók és politikai ellenfeleik után”, ezekkel az állításokkal kapcsolatban három komoly aggály is felmerül.

 

„A botrány első problémája, hogy Pintér Sándor belügyminiszter kijelentette: amióta Orbán Viktor miniszterelnök kormánya 2010-ben átvette a hatalmat a szocialistáktól, Magyarországon nem történt illegális megfigyelés”

– szögezi le elsőként az államtitkár, aki azt is hozzáteszi, hogy ezt a nemzetbiztonsági szolgálatok feletti felügyeleti protokollvizsgálatai is alátámasztják

Kovács Zoltán azzal folytatta, hogy „mindeközben Varga Judit igazságügyi miniszter tegnap a Népszava baloldali magyar napilapnak adott interjújában rámutatott arra a nyilvánvaló tényre, hogy az államoknak rendelkezniük kell olyan eszközökkel, amelyek az újfajta fenyegetések leküzdéséhez szükségesek”.

– Ez magában foglalja egy ország védelmi képességének megőrzését a külföldi titkosszolgálatok és ügynökeik megkérdőjelezhető vagy az alkotmányos rend aláásását célzó akcióival szemben

– tette hozzá az államtitkár, aki azt is kijelenti, hogy erről mást állítani „naivitás”.

Kovács Zoltán elmondta, hogy mik a problémák a Pegasus-üggyel
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Kovács Zoltán rámutatott arra is, hogy nincsenek konkrét bizonyítékok az ügy mögött.

– Olvasni lehet kiszivárgott listákról, de úgy tűnik, valójában nincsenek mások, csak megalapozatlan állítások

– rögzítette.

Az államtitkár írásában emlékeztetett arra is, hogy néhány hete a neves amerikai tévés, Tucker Carlson névtelen forrásra hivatkozva állította, hogy az Egyesült Államok nemzetbiztonsági ügynöksége megfigyeli az ő elektronikus kommunikációját. Akkor a média képviselői azonnal követelni kezdték, hogy Carlson anonim forrásnál komolyabb bizonyítékokkal támassza alá állítását.

A politikus szerint célravezető lenne, ha a média ebben az esetben is hasonló szintű igazolást követelne, vagy egyszerűen csak néhány kemény kérdést tenne fel a kiszivárgott adatokkal kapcsolatban.

„Mégis úgy tűnik, mivel ezek a vádak Magyarország és az Orbán-kormány ellen irányulnak, a média csak benyeli ezeket és a nyájjal tart”

– fűzi hozzá Kovács Zoltán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.