Láthatóbb lesz a rendőrség a Balatonnál

A fokozott jelenlét célja, hogy a Balaton környékén élők és a látogatók biztonságban érezzék ingatlanukat, járművüket és egyéb tulajdonukat.

2021. 07. 02. 12:23
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozott jelenlétet biztosít a rendőrség az üdülési főszezonban, és egy kampány során kisfilmekkel is igyekszik felhívni a figyelmet a bűn- és baleset-megelőzésre – nyilatkozta a TV Keszthelynek az üdülőhely rendőrkapitánya. Andor László alezredes kiemelte: egyrészt a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése a céljuk, tehát hogy a városban élők és az idelátogatók biztonságban érezzék ingatlanukat, járművüket, ne történjék autófeltörés, gépkocsilopás, csökkenjen a besurranásos, betöréses és strandi lopások száma.

A rendőrség célja a Balatonnál élők és nyaralni vágyók biztonságérzetének növelése, fenntartása
Fotó: Balatonszepezd Önkormányzata/Gáspár Ákos

– Szoros együttműködésre törekszünk a települési önkormányzatokkal, a Balaton Fejlesztési Tanáccsal és a polgárőrséggel.

A lehető legnagyobb hatékonysággal használjuk fel erőinket, eszközeinket, így remélhetően teljes bizonyossággal garantálható a Balatonhoz látogatók nyugalma – mondta Vereckei Csaba, Zala megye rendőrfőkapitánya a helyi televíziónak. Mint arról beszámoltunk, idén nyáron a Zala megyei rendőrség tölti be a tavat közrefogó négy megye, Fejér, Somogy, Veszprém, Zala rendőri erőit koordináló Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnöki tisztségét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.