Letöltendő börtön várhat a rendőrök támadóira

A Központi Nyomozó Főügyészség két, csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében is döntést hozott a napokban. Július 7-én vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást abban az ügyben, melyben egy borsodi kis faluban csendháborító fiatalok támadtak a rendőrre. A hatóság emellett letartóztatta annak a debreceni családnak a tagjait, akik egy hete egy összejövetelen baltával támadtak a járőrökre, akiket az ő hangoskodásuk miatt hívtak ki.

Végh Attila
2021. 07. 09. 8:40
null
Célponttá váltak az egyenruhások Fotó: Bujdos Tibor Forrás: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családi összejövetelt rendeztek egy Hajdú-Bihar megyei településen, ám a nagy hangzavar miatt a szomszédok a rendőrségtől kértek segítséget. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség által beszerzett bizonyítékok szerint a mulatozók nehezményezték a rendőri intézkedést, egymást biztatva szidalmazták a rendőröket. Két férfi felfegyverkezve, baltával, illetve kaszával hadonászva a rendőrök felé sújtott, halálosan megfenyegetve az intézkedő egyenruhásokat.

A járőrök erősítést kértek, de a család ekkor sem hagyott fel a támadással. Két idősebb nő biztatta támadásra a família férfi tagjait, ennek hatására egy 31 éves férfi – aki ellen szabálysértések miatt jelenleg is több eljárás folyik a hatóságoknál – kijelentette, élve onnan egy rendőr sem megy el, és a baltáját forgatva megakadályozta az intézkedést. A járőrök csak úgy tudták megfékezni a fenyegetőzőt, hogy további egységeket küldtek a helyszínre.

Célponttá váltak az egyenruhások
Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor

Az ügyészség négy családtag ellen indított büntetőeljárást. A két, szintén büntetett előéletű nő a bizonyítékok alapján bűnsegédként követte el a minősített hivatalos személy elleni erőszak bűntettét, míg a két férfival szemben a nyomozó ügyészség az emberölés előkészülete bűntettének gyanúját is közölte. A bíróság minden gyanúsított esetében élt a letartóztatás jogával.

Szintén a rendőrök voltak a célpontjai egy másik, idén májusban Borsodban történt támadásnak. A járőrök egy ittas férfit akartak előállítani, amikor megjelent a csendháborító unokabátyja és fiatalkorú barátnője. A rokonok azt akarták, hogy a rendőrök engedjék el az elfogott férfit. A fiatalkorú nő lökdösni kezdte az egyik járőrt, ennek következtében a gyanúsított kiszabadult a rendőrök fogásából, és a járőrpár másik tagját kezdte ütlegelni. A hatóság gyorsított eljárásban fejezte be a nyomozást. A jelenleg is letartóztatásban lévő fiatal férfi és unokatestvére ellen végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, míg a fiatalkorú elkövető esetében próbára bocsátás elrendelését indítványozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.