Politikai támadások lassítják a magyar helyreállítási terv elfogadását

A Miniszterelnökség közleménye szerint konstruktív párbeszédet folytat a kormány az Európai Bizottsággal, és semmi ok nem lehet a helyreállítási terv elutasítására.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 12. 17:43
LOW Building
Brüsszelnek útjában áll a migránsok betelepítését megtiltó törvény Fotó: EP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Folyamatosak a tárgyalások Magyarország és az Európai Bizottság között a magyar helyreállítási terv elfogadásáról, várjuk a bizottság döntését” – közölte a Miniszterelnökség közleményében. Azt írták, a magyar helyreállítási terv elfogadásáról szóló tárgyalások közel voltak a lezáráshoz, ugyanakkor a gyermekvédelmi törvény elfogadását követően a bizottság abszurd követelésekkel állt elő. „ Az ideológiailag vezérelt politikai támadások nyilvánvalóan lassítják a korábban, szakmai egyeztetések során kialakult terv elfogadását.

Ez ellentétes a magyar emberek érdekeivel, az pedig felháborító, hogy a magyar baloldali EP-képviselők a tárgyalások befagyasztásáért, a magyar terv elgáncsolásáért lobbiznak Brüsszelben”

– jelezte a tárca, amely ennek ellenére abban reménykedik, hogy „a magyar gazdaság újraindítását és versenyképességét támogató tervet szakmai, és nem politikai alapon értékelik, a kérdés pedig független marad attól, hogy Brüsszel ragaszkodik az LMBTQ-aktivisták és szervezetek beengedéséhez az óvodákba és iskolákba”. „A terv május 11-i benyújtását követően is konstruktív párbeszédet folytattunk a bizottsággal.

Az nem igaz, hogy bármi gond lenne a magyar tervekkel, semmilyen valós ok nincs arra, hogy a magyar helyreállítási tervet az Európai Unió bármely szervezete elutasítsa”

– ismertette a Miniszterelnökség, hozzátéve: a bizottság „hirtelen előhúzott új elvárásait” megválaszolták. Jelezték, Magyarország már minden feltételt teljesített, amelyet az uniós RRF, azaz a helyreállítási és ellenálló képességi eszközre vonatkozó rendelet alapján a tagállamoknak teljesíteniük kell. „A bizottsággal hónapokig tartó egyeztetések során kialakított magyar terv megfelelően kezeli az országspecifikus ajánlásokat” – fűzték hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.