Többször lett már bírósági ügy a féltékenység

Egyre gyakoribb, hogy a féltékenység miatt egyik fél a másik egykori vagy képzelt társára támad. A vádhatóság két ilyen, súlyos sérülésekkel végződött ügyben is fellépett az elmúlt héten.

2021. 07. 31. 16:38
null
Nagykőrösnél a TEK fogta el azt a féltékeny férjet, aki válófélben lévő feleségét túszul ejtette és bántalmazta Forrás: TEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terrorelhárítási Központ egységei fogták el még májusban azt a 45 éves férfit, aki válófélben lévő feleségét bántalmazta és fenyegette. A gyanúsított és a nő 25 évig voltak házastársak, kapcsolatukból egy gyermek született, aki már felnőttkorú. Sajnos a féltékenység az oka az időnként halálos kimenetelű támadásoknak, ahogy az Nyíregyháza-Oroson is történt, ahol a férj a csábítóval és annak apjával is végzett.

Egy másik ügyben a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki felesége ismerősét féltékenységből életveszélyesen összeverte. 2019 áprilisában a vádlott felesége elhatározta, hogy késő este meglátogatja egy férfiismerősét, akivel megbeszélnivalója volt.

A feleség szokatlan időpontban tett látogatása a férjet féltékennyé tette, aki előbb a nő otthon felejtett telefonjáról durva tartalmú üzeneteket küldött az ismerősnek, majd annak házához indult, ahol a hátsó teraszon a sértett a vádlott feleségével beszélgetett.

 

Nagykőrösnél a TEK fogta el azt a féltékeny férjet, aki válófélben lévő feleségét túszul ejtette és bántalmazta
Forrás: TEK

A férj a kerítés kapuját kinyitva az udvaron keresztül a teraszhoz sietett, és az öklére húzott kemény eszközzel a férfit két alkalommal, nagy erővel fejbe ütötte. A bántalmazás következtében a sértett súlyos, közvetett életveszélyes állapotot eredményező homlok- és koponyasérülést szenvedett.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés, valamint magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért halmazati büntetésül négy év szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélték. Az elsőfokú döntés ellen az ügyész a vádlott büntetésének súlyosítása miatt fellebbezett, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. A védelem részfelmentés, valamint enyhítés iránt terjesztett elő fellebbezést. Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség súlyos testi sértés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat egy 38 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki tetőléccel támadt élettársa volt párjára. 2020 júniusának egyik estéjén a sértett a vádlotthoz és annak élettársához ment, mert látni szerette volna az ott élő gyermekét, a vádlott azonban nem engedte be őt, mert későn és ittas állapotban érkezett. Összevesztek, majd a vádlott egy, az udvaron lévő tetőlécdarabbal megütötte a fején és a hátán a látogatót, aki a bántalmazás elől az utcára menekült. A házigazda követte, tovább bántalmazta a tetőléccel, majd ököllel arcon is ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a sérülések helyére, valamint a bántalmazás módjára és körülményeire, a súlyosabb sérülések elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető. A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy vádlottat a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint kötelezze a nyomozás során keletkezett bűnügyi költségek megfizetésére is. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ököllel ütött

A győri rendőrkapitányság a közelmúltban zárta le azzal a 31 éves férfival szemben indított büntetőeljárását, aki közös győri lakásukban bántalmazta élettársát. A nyomozás adatai szerint a győri férfi január 8-án a délutáni órákban féltékenységből adódó szóváltást követően a 29 éves élettársát ököllel arcon ütötte, aki ennek következtében súlyosan megsérült. A győri rendőrkapitányság a súlyos testi sértés bűntette megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást lefolytatta, és az ügyet az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.