Újra támadja a kínai vakcinát az oltásellenes baloldal

Ismét a keleti oltóanyagok ellen kampányolnak a baloldali pártok. Több politikusuk is azt állítja, hogy a kínai Sinopharm-vakcina az idősek nagy részénél nem termel kellő mennyiségű ellenanyagot. Pedig a járványügyi szakemberek már többször is megerősítették, hogy az antitestszint csökkenése nem jelenti a védettség csökkenését. A memóriasejtek ugyanis – szükség esetén – beindítják a szervezet védekezőképességét – hangzott el az M1 Híradójában.

Forrás: HÍRADÓ.HU2021. 07. 02. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sok, kínai vakcinával beoltott honfitársunk az oltás ellenére sem rendelkezik védettséggel az új variánssal támadó koronavírus ellen” – ezt tényként közölte Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

A főpolgármester a megállapítása mellé két megjegyzést is fűzött. Az egyik szerint a kialakult helyzetért a kormány a felelős, a másikban pedig azt ígérte: a főváros napokon belül ingyenes antitestvizsgálatot biztosít a 60 évesnél idősebb budapestieknek.

Párttársa, az egyébként kommunikáció szakon végzett Szabó Tímea is határozottan támadta a Sinopharm-oltóanyagot és ismétlő oltást követelt a kormánytól.

Egy cég vizsgálataira hivatkozva azt állította: az idősebb korosztály szervezetében többeknek nincs kimutatható antitestszintje a vakcina beadása után sem. A DK-s Varga Zoltán egy órával később szinte szó szerint ugyanazokkal a követelésekkel állt elő.

A baloldal hónapokon át próbált bizonytalanságot kelteni a keleti oltóanyagokkal, köztük a kínai Sinopharmmal szemben. Januárban határozati javaslatot is benyújtottak, amelyben a keleti vakcinák betiltását követelték. Ezt még Medgyessy Péter is szóvá tette.

„A DK elkövetett egy hibát, hogy elkezdte mondogatni azt, hogy a kínai oltást addig ne fogadjuk el, meg az oroszt sem, ameddig nincs róla európai uniós bizonyítvány” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

„A fertőzés megelőzésére csak az oltás nyújt megoldást”– ezt több alkalommal hangsúlyozták szakemberek, köztük a Semmelweis Egyetem rektora is. Merkely Béla az M1-nek korábban úgy fogalmazott:

a két oltás klinikai hatékonysága a súlyos megbetegedéssel szemben százszázalékos, és fölösleges vizsgálni az antitestszintet.

„Soha nem jutott még eszünkbe, hogy az influenza elleni oltást követően vagy a kanyaró elleni oltás után adott esetben havonta vagy hetente megmérjük az antitestszintet, hiszen ennek is van egy saját élete. Először egy kicsit emelkedik az oltást követően, aztán szép lassan csökken, de ez nem azt jelenti, hogy ezzel a védettségünk csökken. Ez azt jelenti, hogy így nincsen benne a vérben az antitest, de vannak benne memóriasejtek, amelyek indítják az antitestes vagy sejtes immunitást, ez a fontos” – mondta a rektor.

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO májusban hagyta jóvá a kínai Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását.

A döntést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt üzente a baloldali politikusoknak, szégyelljék magukat. Közölte: a hónapokon át tartó kampányuk miatt emberek haltak meg. A Sinopharm vakcináit már több száz millió embernek adták be a világon, Magyarországon pedig mintegy egymillióan kapták meg – olvasható a Híradó.hu cikkében.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.