A baloldali polgármester nem tett feljelentést az óvodásokat inzultáló férfi ellen

Csőzik László, Érd balliberális polgármestere mindössze egy beszélgetésre hívatta magához az óvodások felé trágárkodó, nemi szervét mutogató férfit. A polgármesternek kötelessége lett volna a hatóságokhoz fordulni, ám a feljelentést egy fideszes önkormányzati képviselő tette meg. Az érdi rendőrkapitányság elutasította a kérelmet. Indoklásukban azt írták: a férfi tette nem bűncselekmény, szexuális célzata nem volt a viselkedésének, tettét azért követte el, mert zavarta az óvodások zsibongása. A kormánypárti képviselő fellebbezést nyújt be.

2021. 08. 03. 15:52
Csőzik László
Csőzik László polgármester Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájában az új játszóudvarra kísérték ki a gondozók a gyerekeket. Ekkor a szomszédban lakó fiatalember a ház teraszán anyaszült meztelenül, széttett lábakkal és kezekkel, kézfejeit ökölbe szorítva, középső ujjait az ég felé mutatva a következőket ordibálta az óvodás csoportnak: „Kapjátok be a f…szt!” – áll a lapunkhoz eljuttatott Bács István, érdi fideszes önkormányzati képviselő ügyészségre küldött feljelentésében. A kormánypárti politikus azt is megjegyzi: az óvónők döbbenetükben visszamentek az épületbe, és sajnos nem a rendőrséget, hanem a városvezetést értesítették.

Bács István kitért arra, hogy az érdi városvezetés részéről biztosan tudnak az ügyről.

Mint megtudták, Csőzik László balliberális polgármester nem tett feljelentést a rendőrségen, hanem egy megbeszélésre hívta az óvodásoknak meztelenül trágárkodó V. Balázst. Csőzik csupán annyit tett: megkérte a férfit, hogy többet ne tegyen ilyet.

Közölte vele azt is, hogy bár kötelessége lenne feljelenteni a rendőrségen, ezt a közöttük fennálló jó viszonyra való tekintettel – állítólag V. Balázs politikai támogatója a polgármesternek – nem teszi meg. Bács István feljelentésében azt is nyomatékosította: a megbeszélés nem négyszemközt zajlott, az ott elhangzottak ezért kiszivárogtak.

A kormánypárti helyi képviselő azt is megemlítette: az ügyről már nemcsak valamennyi ott dolgozó óvónő, hanem szinte valamennyi szülő is tud.

Bács István feljelentőlevelét a főügyészség továbbította a helyi rendőrkapitányságnak, ám ők elutasították a feljelentést. Indoklásuk szerint nem történt bűncselekmény, mert a férfi nem a nemi vágyának felkeltése vagy annak kielégítése révén mutogatta magát szeméremsértő módon, hanem azért, mert

zavarta az óvodások hangos zsivaja, és így fejezte ki nemtetszését.

A rendőrség közlése szerint megállapítást nyert, hogy a férfi valóban az udvarán tartózkodott meztelenül, az óvoda, a játszótér és pedagógusok irányába kiabált, vulgáris kifejezéseket használt, és az óvónőket prostituáltnak nevezte. Bács István fellebbezést nyújt be a rendőrség elutasító döntése ellen.

Csőzik László Érd polgármestereként nem tett feljelentést a helyi óvodásokat inzultáló férfi ellen Fotó: Kurucz Árpád

 

Mint a Magyar Nemzet korábban megírta: Csőzik László baloldali polgármestertől nem áll távol a bűnözők védelmének az ellátása. 2015-ben még ügyvédként számos embercsempész védője volt. A baloldali politikus ráadásul az öt évvel ezelőtti migránsáradatot arra szerette volna felhasználni, hogy – humanitáriusnak kikiáltott tevékenységük miatt – a bűnözők enyhébb megítélés alá kerüljenek.

Szigorították a gyermekvédelmi törvényt

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszakban tárgyalta, majd fogadta el az új pedofilellenes gyermekvédelmi törvényt. Az előterjesztésre a kormánypárti képviselők, illetve a Jobbik mondott igent, a többi baloldali párt ugyanakkor bojkottálta a szavazást. A távol maradók között volt Csőzik László felesége, Bősz Anett is. A liberális párt elnöke a Demokratikus Koalíció frakciójában foglal helyet, és ő a Gyurcsány-párt helyi jelöltje is a baloldali előválasztáson.

A DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára a törvény elfogadása után nyomatékosította: amennyiben ők kerülnek hatalomra, eltörlik az új pedofilellenes gyermekvédelmi törvényt.

 

Bősz Anett távol maradt a pedofilellenes törvény szavazásától Fotó: Kovács Tamás/MTI

 

Mivel az elmúlt években többször felháborodást keltett, hogy a bíróságok nemegyszer kifejezetten enyhe ítéleteket hoztak a pedofilügyekben, a Fidesz-frakció ezért egy átfogó törvényjavaslatot készített elő, amelyet Kocsis Máté frakcióvezető nyújtott be az Országgyűlésnek.

Az elfogadott törvény alapján a korábbi ígéreteknek megfelelően létrejön egy név szerint kereshető pedofil-nyilvántartás; szigorodnak a büntető törvénykönyv vonatkozó részei. Ennek fontos eleme, hogy a gyermekek molesztálásáért az eddiginél súlyosabb büntetés jár. Új minősített esetek lesznek, ha a pedofil bűncselekményt 12 év alattival szemben vagy hivatalos személyként követik el, sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva, illetve ha különös visszaesőként követik el; bizonyos munkahelyekről kitiltják a pedofilokat; nem lehet enyhe büntetéssel és minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással megúszni ezeket a típusú bűncselekményeket; a legsúlyosabb pedofil bűncselekmények pedig nem évülnek el, és kitolódik az elévülés kezdete. A most elfogadott törvény kiegészül azzal, hogy hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.