Idén is akadálymentes lesz a nemzeti ünnepünk

Nyitrai Zsolt elmondta: a kormány azt szeretné, hogy mindenki méltó módon tudjon ünnepelni.

Forrás: Facebook2021. 08. 14. 10:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Augusztus 20-án, államalapításunk és Szent István királyunk ünnepén a valaha volt legnagyobb ünnepségsorozattal készülünk

– jelentette be a közösségi oldalon közzétett videóban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. A politikus jelezte: tizennyolc rendezvényhelyszínen sokkal több rendezvénnyel, több száz programelemmel készül a kormány a Szent István-napok megünneplésére, amolyan újfajta fesztivált létrehozva.

 

 

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a videóban elmondta: Magyarország kormánya egy szövetséget kötött a fogyatékossággal élő honfitársainkat képviselő szervezetekkel.

 – Ezen megállapodás egyik pontja nemzeti ünnepeinknek az akadálymentesítése, hogy mindenki méltó módon tudjon ünnepelni, illetve emlékezni akár március 15-én, október 23-án vagy augusztus 20-án

 – közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve: utóbbi eseményen a kommunikációt jelnyelvi tolmácsok, a közlekedést pedig alacsony padlós autóbuszok segítik majd. – Várjuk minden mozgáskorlátozott barátunkat, honfitársunkat a Kossuth térre, az Andrássy lovas szobor és a Parlament közötti területre, ahol ők is nyomon tudják majd követni az ünnepi eseményeket – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

 

Mint ismert, a napokban vált bizonyossá az is, hogy a kormány munkájának köszönhetően akadálymentesítetté vált a nemzeti konzultáció kitöltése is, amiről Nyitrai Zsolt elmondta: fontos az, hogy aki akarja, elmondhassa a véleményét a kérdésekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.