Kétesélyesre csökkent a baloldali előválasztás Szigetszentmiklóson

A szigetszentmiklósi szavazók most már csak a Gyurcsány-pártra vagy a jelenlegi polgármesterre szavazhatnak az előválasztáson.

Magyar Nemzet
2021. 08. 17. 15:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalódottan léphet be Szigetszentmiklóson a szavazófülkébe az, aki azt hitte, voksával dönthet arról, ki legyen a baloldal közös országgyűlési képviselőjelöltje a jövő évi választásokon, miután Kendernay Jánosnak, az LMP jelöltjének a visszalépésével nyilvánvalóvá vált, hogy az ellenzéki előválasztás Szigetszentmiklóson is csak színjáték.

Az egymással rivalizáló baloldali pártok maguk között eldöntötték, hogy mára csak két jelölt közül lehessen választani: az egyik Jószai Teodóra, a DK jelöltje, a másik pedig Nagy János, akinek a javára sorra léptek vissza a többiek.

Az LMP-s Kendernay visszalépésével teljesen leegyszerűsödött a kép Szigetszentmiklóson Fotó: Facebook

Nagy János 2019-ben a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) bázisáról indulva jutott el a győzelemig, de ehhez a teljes szivárványos koalíció támogatása kellett a Fidesz–KDNP-vel szemben. Nagy János az azóta eltelt nem egészen két évben ledarálta saját támogatói körét, és visszatért gyökereihez: jelenleg az MMM és a Jobbik támogatását élvezi, de mellette kampányol Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is – miután a szocialisták helyi jelöltje visszalépett. Most az LMP-s Kendernay János bejelentette, hogy nem versenyez tovább, azonban a visszalépés okait nem részletezte a politikus.

 

„Sajnálatos módon az előválasztás kereteinek a kidolgozása lassabban haladt a vártnál, pedig a civilek állandóan bombázták a politikai szereplőket javaslataikkal és megoldási alternatíváikkal. Pedig egy tisztességes verseny attól tisztességes, hogy ismertek a szabályok és feltételek. Így álltak sokan a pástra, aztán mégis az asszó kezdete előtt már lelépni kényszerültek. Volt, aki a jobb pozíció reményében, a megmérettetés előtt pártot is váltott. Volt, aki meg kivárt és megvárta saját politikai közösségének döntéseit, hiszen a 6+2 párt kevés dologban vethető egybe, a belső működésüket tekintve egészen biztosan nem” – írja.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.