Orbán Viktor részt vesz a Bledi Stratégiai Fórumon

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Szlovéniában részt vesz a Bledi Stratégiai Fórum (BSF) vezetői panelbeszélgetésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Forrás: MTI2021. 08. 31. 14:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa jövőjéről szóló tanácskozáson az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökén kívül részt vesz mások mellett Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Görögország miniszterelnöke, valamint Szerbia elnöke, a fórumra meghívták az uniós tagállamok több korábbi állam- és kormányfőjét is.

A szlovén kormány által szervezett tanácskozásnak ebben az évben kiemelt témája Európa ellenálló képességének fokozása annak érdekében, hogy hatékonyabb válaszokat adhasson a kontinens előtt álló kihívásokra. Szó lesz a koronavírus-járvány utáni újjáépítésről, a digitális és zöld átalakulásról, az Európai Unió bővítési folyamatáról.

A szervezők tájékoztatása szerint a panelbeszélgetések a BSF honlapján keresztül élőben követhetők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.