Tovább nő a koronavírusból felgyógyultak száma

Jelenleg 75 személyt ápolnak kórházban, mára 109 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést.

Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 08. 18. 9:25
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint szerdára 5 687 634 személyt oltottak be Magyarországon, közülük 5 501 199-en pedig már a második adag vakcinát is megkapták. 

 

Az elmúlt nap során három ember vesztette életét a betegség következtében, így a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma 30 045 főre emelkedett.

Mára 109 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel a pandémia kezdete óta 810 658-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 11 722, miközben 768 891 ember már felgyógyult a betegségből. Kórházban 75 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. 

 

A kormányzati portál továbbá felhívta a figyelmet, hogy folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyerekek oltására is.

Hangsúlyozták, hogy az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét, a legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti ezt meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra, de a háziorvosnál, a házi-gyermekorvosnál is kérhető a Pfizer- vagy a Moderna-vakcina – részletezték.

 

Emellett az iskolakezdés közeledtével a tanintézményekben is lehetőséget biztosítanak a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.