A világ legjobb háromszáz egyeteme közé került a Semmelweis

Minden mutatójában javított a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb rangsorában, így 149 helyet előrelépve bekerült a világ háromszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé. Ezzel a hazai egyetemek között a legelőkelőbb helyezést érte el, és így a második legtöbbet előrelépő európai felsőoktatási intézmény a top 500-ban szereplők között – olvasható a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának közleményében.

Juhász Kristóf
Forrás: Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága2021. 09. 02. 14:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Semmelweis Egyetem a tavalyi 426. helyezés után 149 helyet előrelépett a Times Higher Education most megjelent, legfrissebb világrangsorában (THE World University Ranking), így bekerült a világ háromszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé. A Semmelweis a tavalyi 401–500. közötti tartomány helyett most a 250–300. pozíció között szerepel.

Mint dr. Merkely Béla rektor hangsúlyozta: az európai egyetemek közül a második legtöbbet előrelépő intézményként szerepel a Semmelweis Egyetem a top 500-ban lévő intézmények közül.

Ez megerősíti, hogy a megfogalmazott ambiciózus célok mentén jó irányban halad az intézmény fejlődése, köszönhetően az egyetemi polgárok kiemelkedő teljesítményének

– hangsúlyozta a rektor.

Az egyetem minden fő mutatójában javítani tudott, legnagyobb mértékben az oktatás indikátora emelkedett, de három területen is – az oktatás, idézettség és nemzetköziesség – a rangsorban szereplő egyetemek legjobb 25 százalékába tartozik – írja a Semmelweis Egyetem.

Összesen tizenegy hazai egyetem került fel a listára, a Semmelweis a legelőkelőbb helyen jegyzett hazai intézmény, az első ezerbe bekerült egyetemek közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 601–800., a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem a 801–1000. helyen szerepel a rangsorban.

A világrangsor készítői hagyományosan öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, melyek az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. Az összesített rangsor élén az Oxford, a California Institute of Technology, a Harvard és a Stanford Egyetemek szerepelnek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: MTI/Jászai Csaba

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.