Eger kétszer annyi uniós forrásból gazdálkodhat, mint korábban

Már a járványügyi korlátozások idején is érzékelhető volt, hogy a kormánynak fontos Eger, amikor a város és a megye vállalkozásai külön mentőcsomagot kaptak. A TOP Plusz programon keresztül most az uniós forrásokból juttat kiemelt összeget a városnak és a megyének is, ezt fejlesztésekre költhetik.

Magyar Nemzet
Forrás: Eger Hírek, MTI2021. 09. 22. 13:01
PAJTK Gbor
Budapest, 2021. július 16. Pajtók Gábor, a Fidesz Heves megyei választókerületi elnöke beszédet mond a Bosch Automotive Steering Kft. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. július 16-án. Tovább fejleszti maklári üzemét a kft.; az 52,5 milliárd forintba kerülõ három beruházásnak köszönhetõen 180 új munkahely jön létre, a fejlesztéshez a kormány 12,250 milliárd forint kormányzati támogatást nyújt. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlekedésbiztonság, a munkahelyek számát növelő fejlesztések az iparterületen, parkolók, játszóterek kialakítása és egészségügyi beruházások 

– ezekre a területekre koncentrálna elsősorban Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott, de ugyanakkor fontosnak találná az Eger patak lezúduló vizének szabályozást is, amelynek hozadéka lehet egy új rekreációs terület kialakítás a mederhez közel. Erre lehetőség lesz most, hogy a következő uniós időszakra Eger városa nyolcmilliárd forintnyi forrást nyert el, ami kétszerese a korábbi összegnek. A kormánymegbízott kiemelte, 

a pénzt csak széles körű társadalmi egyeztetésre és magas szintű szakértelemre alapozva lehet és szabad hatékonyan felhasználni. 

Elmondta továbbá, elengedhetetlen, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból (TOP Plusz) keretből megvalósuló fejlesztések találkozzanak az egriek és a városba látogatók igényeivel, elképzeléseivel, így garantálva az ott élők javuló életminőségét és Eger vonzerejének további növekedését.

Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt: 

az ősszel megnyíló TOP Plusz források megteremtik a lehetőséget a megye települései számára eddig elmaradt beruházások és újak megvalósítására. 

Elmondta, az előző uniós pénzügyi ciklusban a megye a kezdeti, mintegy 53 milliárd forinttal szemben végül 71,4 milliárd forint terület- és településfejlesztési forrást használhatott fel. A kormány által biztosított növekményből meghatározó részt tett ki a bölcsődefejlesztésre fordítható plusz ötmilliárd forint és a csapadékvíz-elvezetésre szánt 3,3 milliárd forintos kiegészítés. A 2021-ben kezdődő időszakban a Heves megye számára hozzáférhető induló keretösszeg az előzőnél magasabb: 62,3 milliárd forint – tájékoztatott az elnök, rámutatva, hogy ez kiegészül további csaknem ötmilliárd forint kormányzati támogatással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.