Kigolyózták a helyi jelöltet, majd Isaszegről ejtőernyőzött a DK

A Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje, Barkóczi Balázs Isaszegről került a XV. kerületi politikába, miatta még a népszerű szocialista – pestújhelyi – alpolgármestert, Tóth Imrét is visszaléptették. Sajtóhírek szerint Barkóczit helyiként próbálják feltüntetni úgy, hogy Hajdu László országgyűlési képviselő házába jelentették be.

Forrás: ittlakunk.hu2021. 09. 17. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebookon közzétett hirdetésben a DK azt hangsúlyozza, hogy jelöltjük, Barkóczi Balázs az „egyetlen alkalmas jelölt, aki ismeri a helyiek problémáját”. Az Ittlakunk.hu rámutatott: nyilván ez elég kínos olyan jelöltnél, aki nem a kerületben lakik, ezért 

a képviselőjelölt e „költözött”, a XV. kerületi Domaháza utcába jelentették be.

Mint írták: a DK-s jelölt, Barkóczi Balázs Isaszegről került a kerületi politikába, miatta még a népszerű szocialista – pestújhelyi – alpolgármestert, Tóth Imrét is visszaléptették. A lap információi szerint Barkóczi új „lakcíme” Hajdu László országgyűlési képviselő háza, ahol ő lakik hosszú ideje. Tehát a DK egyszerűen oldotta meg a helyi kötődéssel kapcsolatos kérdést: így lett hirtelen Barkóczi Balázs kerületi „lakos”.

Fotó: Facebook

A Magyar Nemzet is feltette az érintetteknek a kérdést, hogy igaz-e a lap értesülése, de eddig nem érkezett válasz a megkeresésünkre.

A XV. kerületben két jelölt méreti meg magát a baloldali előválasztáson: Barkóczi Balázst a Demokratikus Koalíció, Palocsai Bélát pedig a Momentum indítja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.