Külföldi pénzből toboroz gyakornokokat a Telex

Megkezdődött a jelentkezés a portál külföldről fizetett gyakornokprogramjára – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: mandiner.hu2021. 09. 30. 15:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakornoki programot hirdetett a Telex, mint írták,

Magyarországon rossz bőrben van a szabad sajtó,

továbbá „az elmúlt tíz évben egyre csökkent a hatalmat korrekten ellenőrző szerkesztőségek száma”.

A felhívásban azt írják: a gyakornokprogram létrejöttéhez hozzájárult az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, a Holland Királyság budapesti nagykövetsége, valamint a finn Helsingin Sanomat Foundation.

Finn pénz, finn sajtóviszonyok?

Külön kiemelendő az utóbbi, azaz a Helsingin Sanomat Foundation, amely a finnországi médiapiac négy nagy szereplőjének egyike az YLE, az Alma Media és az Otava mellett. A négy szereplő az egyes médiapiaci szegmensekben (tévé, rádió, nyomtatott sajtó, internetalapú tájékoztatás) a fogyasztók 59-97 százalékát éri el.

A Sanoma-portfóliónál az elérési index hetente a teljes finn lakosság 95 százalékát fedi le.

A European University Institute médiapluralizmussal és médiaszabadsággal foglalkozó központja (Centre for Media Pluralism and Media Freedom) az Európai Unió által is támogatott Media Pluralism Monitor projekt keretében végzett legutóbbi, 2017-es felmérése szerint Finnországban a médiapiaci koncentrációra, a médiatulajdonosi viszonyok átláthatóságára és a szerkesztői tartalom kereskedelmi/tulajdonosi befolyásolására vonatkozó indikátorok is nagyon magas kockázatot mutatnak. 

A Sanoma-csoportot többször érte olyan vád, hogy túlzott hírközlési központosítást hajtanak végre. A Sanoma birtokolja Finnország legnagyobb újságjait: Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Sanoma Lifestyle, Nelonen Media, Sanoma Digital Finland.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Telex/Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.