időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Megépült a Budapestet Nagykovácsival összekötő kerékpárút

Forrás: MTI, facebook.com/menczer.tamas
2021.09.22. 21:42 2021.09.22. 21:56
Megépült a Budapestet Nagykovácsival összekötő kerékpárút

Megépült a Budapestet Nagykovácsival összekötő kerékpárút 230 millió forint kormányzati támogatásból – mondta szerdán Nagykovácsiban a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás a Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén című pályázat részeként megvalósult kerékpárút átadóünnepségén jelezte, hogy a kormányzati támogatáshoz Nagykovácsi önkormányzata is hozzájárult tízmillió forinttal.

Közölte, 2010 után 1600 kilométer kerékpárút építése valósult meg, és már megvan kétezer kilométer turisztikai út nyomvonalának kijelölése is.

A forrásokat folyamatosan biztosítja és – amennyiben szükséges – növeli is a kormány, 2014-től 2021-ig meghaladta a kétszázmilliárd forintot a kerékpárutak fejlesztésére fordított kormányzati hozzájárulás – fűzte hozzá az államtitkár.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy ha ma valaki Budapesten vagy más nagyvárosban próbál meg közlekedni, akkor észre kell vennie, hogy a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli.

Kitért arra is: nem elhanyagolható, hogy a kerékpározással még az egészségünkért is sokat tehetünk egy olyan világban, ahol nehéz időt szakítani a testmozgásra.
Bizonyos statisztikák szerint ha valaki egy héten két és fél órát mozog, akkor az egészségben eltöltött éveinek a száma 4,2-vel növekszik – fűzte hozzá a politikus.

(A borítókép forrása: Facebook.com/menczer.tamas)