Megoldás született a normafai buszok problémájára

Áthelyezték a műszaki pihenőt, így a buszok már nem természetvédelmi területen, hanem egy kevésbé forgalmas helyen tudnak majd várakozni.

2021. 09. 03. 12:41
null
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távolabb kerül a Normafától a buszforgalom, a végállomás közelebb kerül a városhoz

– jelentette ki Fürjes Balázs mai sajtótájékoztatóján, melyet a csillebérci tábor mellett létrehozott új, BKK-buszoknak kialakított pihenőhelyen tartottak. A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár kiemelte, a Normafán a buszparkoló is megszűnik, ennek helyén zöld közösségi tereket hoznak létre. 

Buda zöldje Buda tüdeje, vigyáznunk kell rá, és az is nagyon fontos, hogy az itt élők nyugalmát őrizzük

– fogalmazott Fürjes Balázs, aki hozzátette, hogy a Normafát évente egymillióan keresik fel. – Jó együttműködésben két megoldással segítjük a természet megóvását; mert ez a döntés csökkenti légszennyezést és a térségben élők nyugalmát is segíti – tette hozzá a politikus, aki egyébként a XII. kerületben a Fidesz jelöltje lesz a 2022-es országgyűlési választásokon. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy 

a héten érkezett meg negyven elektromos busz a Volánhoz, melyek a tervek szerint Budára is szállítani fogják a közlekedőket az agglomerációs településekről. 

– Négy éve vártak már erre a beruházásra a XII. kerületiek, új utat kellett építeni, meg kellett tervezni az átalakításokat – mondta el a tájékoztatón Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere (Fidesz-–KDNP). Hozzátette, mostanra jutottak el oda, hogy a buszok, amelyek a Normafára a látogatókat hozzák, végre nem a természetvédelmi területen fognak állni és pöfögni, hanem ettől kicsit távolabb, kevéssé frekventált helyen tudnak pihenni. – Ezzel azt érjük el, hogy a Normafa mentesül a dízelfüsttől és a várakozó buszok látványától, 

a Jánoshegyi sétány pedig fél kilométerrel hosszabban fog megújulni.

A hegygerincen új helyük lesz a lángosos- és rétesesbódéknak is, ez a leglátványosabb része a Normafa felújításának – jelentette ki a Hegyvidék polgármestere. 

Az eseményen a BKK-t Valtner Katalin vezérigazgató képviselte, aki elmondta, örülnek annak, hogy meg tudott valósulni ez a fejlesztés. Az elektromos buszokról úgy fogalmazott, szeretnék, ha a főváros is tudna ilyeneket vásárolni. Szerinte egyébként azért akadozik a fővárosi cég működése, mert a kormánytámogatások nem érkeznek meg. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.