Migránscsoportok próbáltak átjutni a Bács-Kiskun megyei határszakaszon

Egy ukrán férfi pedig illegális bevándorlókat akart átvinni az országon.

Forrás: police.hu2021. 09. 17. 8:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök péntek reggel Bácsborsód térségében 19, Tataháza területén pedig újabb 10, szír állampolgárságú külföldit tartóztattak fel – olvasható a rendőrség honlapján.

Csütörtök este Gara közigazgatási területén 11 külföldivel szemben intézkedtek a rendőrök. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

Katymár közigazgatási területén péntek éjjel 13 afgán állampolgárságú illegális bevándorlót, Borsódnál pedig egy 17 fős migránscsoportot tartóztattak fel az egyenruhások – írja a police.hu.  

Szintén a Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök egy osztrák rendszámú gépjárművet állítottak meg Borota közelében, amit egy ukrán férfi vezetett. Az ellenőrzés során 34 – magát szír állampolgárnak valló – illegális migránst találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, őt nem sokkal később elfogták a rendőrök. 

A férfi a valószínűleg át akarta vinni az országon a határsértőket, ezért embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indítanak ellene – írják.

Borítókép: Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében (police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.