Negyven nap imával a halál kultúrája ellen

Az életvédő kezdeményezés hatására már több mint 19 ezer gyermek születhetett meg.

2021. 09. 04. 15:00
null
Debrecen, 2017. február 15. Újszülöttek. Húsz éves születési rekord dőlt meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, ahol százhetvennel több baba látta meg a napvilágot 2016-ban, mint egy évvel korábban. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ 612 városában - így köztük Budapesten is - megrendezésre kerül a 40 nap az életért elnevezésű ima- és böjtmozgalom. A 2007-ben megalakult kezdeményezéshez világszerte már több mint egymillió önkéntes csatlakozott, tevékenységük hatására pedig 

19 198 baba születhetett meg, 112 abortuszközpont zárt be, valamint 222 egészségügyi dolgozó adta át az életét Istennek.

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a művi vetélés világszerte a vezető halálozási okok közé sorolható, amivel viszont a statisztikai adatok nem számolnak, hogy egy emberi élet elveszítése mellett

 minden terhességmegszakítás egy sérült apát és anyát eredményez, nem mellesleg ez a veszteség – a nagyszülőktől kezdve a jövőbeli leszármazottakon át egészen a beavatkozást végző egészségügyi dolgozókig – mindenkire hatással van.

Szavaik szerint csak az ima és a böjt ereje segíthet abban, hogy a válsághelyzetbe került édesanyák az életet válasszák, a halál kultúráját pedig az élet kultúrája váltsa fel. Ezért

 szeptember 22-től október 31-ig, reggel és este hét óra között a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt a Hugonnai Vilma téren várják azokat, akik a várandós édesanyákat, valamint az egészségügyi dolgozókat szeretnék imában hordozni.

 Azok a személyek, valamint egyházi közösségek, amelyek szívesen részt vennének a kampányban, a 40 nap az életért honlapján regisztrálva vagy az esemény Facebook-oldalán keresztül foglalhatnak időpontot, de akár bejelentkezés nélkül tetszőleges időpontban is a helyszínre mehetnek, ahol kettes-hármas csoportokban végezhetik a szolgálatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.