Román és holland embercsempészeket fogtak el a rendőrök

A gyanú szerint a járművek vezetői a határsértőket át akarták vinni az országon.

Forrás: police.hu2021. 09. 14. 7:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az M9-es autóúton, Dusnoknál hétfő este ellenőriztek egy autót, amelyben a holland állampolgárságú sofőrön kívül hat szír állampolgár utazott – írja a police.hu.

A gyanú szerint az autó vezetője a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene embercsempészet vádjával büntetőeljárás indul. 

Ugyanitt, Dusnoknál néhány órával korábban a rendőrök intézkedés alá vontak egy román Mercedes Sprintert. A járműben a sofőrön kívül egy férfi utazott, és mindketten román okmányokkal igazolták magukat – olvasható a rendőrség honlapján.

A járőrök az ellenőrzés során a kocsi rakterében tizenkét külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A sofőr és társa ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságán embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök szintén hétfő este Madaras közigazgatási területén tíz szír állampolgárságú külföldit tartóztattak fel. Az illetők jogellenesen jutottak be Magyarország területére – írják.

Borítókép: police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.